Ultimele noutăţi


S-A DAT STARTUL OLIMPIADEI NAȚIONALE DE BIOLOGIE LA BAIA MARE

21 Aprilie, 2017
Municipiul Baia Mare are deosebita onoare de a găzdui, anul acesta, în perioada 19 - 25 aprilie, Olimpiada Națională de Biologie. 
Citește mai departe

Mesajul primarului interimar cu ocazia Sărbătorilor Pascale

13 Aprilie, 2017
Dragi băimăreni,

 
Fie ca Sărbătoarea Sfântă a Învierii Domnului să vă aducă sănătate și bucurii, iar lumina din noaptea Învierii să vă călăuzească pașii pe drumul vieții.
 
Paște fericit alături de cei dragi!
Hristos a înviat!
 
                         Dr. Ing.Marinel Rob
    Primarul interimar al Municipiului Baia Mare
 
Citește mai departe

Precizări privind hotărârile instanțelor de judecată în litigiile dintre MUNICIPIUL BAIA MARE și S.C. PIAȚA ALIMENT S.A

07 Aprilie, 2017
Administrația Publică Locală aduce la cunoștința băimărenilor faptul că în cursul lunilor martie - aprilie 2017, instanțele de judecată au pronunțat hotărâri executorii și definitive, după caz, în litigiile dintre MUNICIPIUL BAIA MARE și S.C. PIAȚA ALIMENT S.A., astfel:
Citește mai departe

Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare acordă o importanță deosebită cetățenilor care optează să călătorească pe mijloacele de transport în comun ale SC URBIS SA.

06 Aprilie, 2017
În acest context, în perioada următoare, pentru a institui un climat de siguranță pe mijloacele de transport și a veni în sprijinul cetățenilor de bună credință și nu în ultimul rând pentru reducerea călătoriilor frauduloase, Poliția Locală va sigura sprijin echipajelor de controlori ai societății Urbis SA, în special pe liniile cu probleme, respectiv: 1, 4, 50 și 54.
În situațiile în care echipajele se vor confrunta cu situații în care cetățenii circulă fără bilet, legitimație de călătorie sau abonament, sunt recalcitranți, produc disconfort și insecuritate se va trece la identificarea acestora și se va proceda la sancționarea contravențională în temeiul Legii nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a HCL nr. 223/2013 privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul gospodăririi Municipiului Baia Mare.
 
Citește mai departe

Mesajul Primarului interimar, Dl. Marinel Rob, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

03 Aprilie, 2017
Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez cele mai calde felicitări, precum şi succese depline în nobila şi dificila misiune pe care o aveţi, stimaţi jandarmi maramureșeni, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, din care cu mândrie şi onoare faceţi parte. 
Citește mai departe

Primăria Baia Mare continuă în perioada aprilie – mai 2017, lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere de pe raza municipiului

31 Martie, 2017
Primăria Baia Mare continuă în perioada aprilie – mai 2017, lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere de pe raza municipiului, respectiv în cartierele: Gării, Depozitelor, Republicii, Săsar, Orașul Vechi, Traian, Progresul, Vasile Alecsandri, Ferneziu, Firiza, Grivița, Valea Roșie, Valea Borcutului iar în următoarele zile se va intra pe bulevardele București, Independenței, Republicii și Traian.
Conform graficelor de acțiune stabilite, în luna februarie, s-a procedat cu prioritate la repararea străzilor cu mixtură asfaltică la rece, datorită temperaturilor mai scăzute, iar începând cu luna martie intervențiile s-au realizat cu mixtură asfaltică la cald care necesită pentru aplicare temperaturi la nivelul solului de +10 grade. Acestea din urmă au o fiabilitate și rezistență crescută, păstrându-și calitatea un interval mai mare de timp.
Primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Dl. Marinel Rob a inspectat șantierele și zonele în care se intervine, asigurandu-se ca sunt efectuate operații corespunzătoare calitativ și în conformitate cu calendarul de lucrări stabilit.
Primăria Municipiului Baia Mare va continua și activitatea de asfaltare a străzilor cu resurse de la bugetul local, reabilitarea infrastructurii rutiere fiind una din prioritățile actualei administrații.
Depunem eforturi ca până la Sfintele Sărbători de Paște ca toate străzile din Municipiul Baia Mare să fie plombate, acolo unde este cazul, în măsura în care condițiile meteorologice ne vor permite acest lucru.
 
Citește mai departe

Acțiuni administrative pentru protejarea clădirilor din Centrul Vechi al orașului Baia Mare

29 Martie, 2017
Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare acordă o importanță deosebită conservării monumentelor istorice de pe raza Municipiului Baia Mare și cu predilecție zonei Centrul Vechi.
În acest context, în perioada următoare, se va demara o acțiune de inventariere a imobilelor și a proprietarilor de drept din zona istorică protejată, precum și a stării de siguranță a clădirilor. Se va mai da importanță aspectului fațadelor, afișajului publicitar din zonă, precum și altor elemente de estetică urbană sau lucrări de construcție executate în perimetrul protejat.
Cu această ocazie, proprietarii imobilelor vor fi informați despre cadrul legal care reglementează acest domeniu și obligațiile ce le revin.
Verificările se vor face prin intermediul Direcției Poliției Locale Baia Mare - Serviciul Disciplină în Construcții și Protecția Mediului, în colaborare cu Direcția Urbanism a Primăriei Baia Mare sub coordonarea d-lui consilier local cu atribuții de viceprimar, Cristian Niculescu-Țâgârlaș și a d-nei arhitect șef, Izabella Morth.
Acolo unde vor fi constatate încălcări majore ale normelor legale în domeniu, se va proceda la sancționarea contravențională în temeiul Legii nr. 50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, a Legii nr. 185 din 25 iunie 2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate și Hotărârii Consiliului Local nr. 164/2014 privind aprobarea Regulamentului Local de Publicitate pentru organizarea, autorizarea și amplasarea mijloacelor de publicitate în Municipiul Baia Mare.
În cazul în care faptele săvârșite întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii în acest domeniu, vor fi sesizate organele în drept, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Maramureş și Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.
Dragi Băimăreni, vă asigur de faptul că respectarea cadrului legal, rămâne ca preocupare prioritară a executivului Primăriei Municipiului Baia Mare.
 
Citește mai departe

Primăria Municipiului Baia Mare nu are facturi neachitate

29 Martie, 2017
Îmi revine deosebita onoare să vă aduc la cunoștință faptul că la data de 29 martie 2017, în evidențele contabile ale Municipiului Baia Mare nu există facturi neachitate la termen.
Acest aspect pozitiv s-a mai înregistrat în cursul anului 2012, în timp ce în perioada 2013-2015 s-au acumulat datorii și plăți restante mari, maximul fiind înregistrat la 31.12.2015 în sumă de aproximativ 45 milioane lei.
Vă asigurăm de toată seriozitatea, legalitatea și profesionalismul nostru în cheltuirea banului public și le transmitem tuturor partenerilor noștri faptul că vom face tot posibilul pentru a rămâne în aceiași termeni.
Doresc să mulțumesc executivului și personalului din aparatul de specialitate al primarului, Consiliului Local Baia Mare, instituțiilor și societăților publice subordonate și nu în ultimul rând D-voastră, stimați cetățeni ai Municipiului Baia Mare, pentru faptul că ați făcut posibil acest lucru.
 
Citește mai departe

Mesajul Primarului interimar, Dl. Marinel Rob, cu ocazia Zilei Poliţiei Române

24 Martie, 2017
Ziua de 25 martie, reprezintă un eveniment important în viața publică din România, moment în care celebrăm o categorie socio-profesională specială, pe cei care veghează la respectarea drepturilor cetățenești, ordinea și siguranța publică din comunităţile în care trăim.
Într-un context social dificil în care ne confruntăm cu o problematică tot mai vastă și acută, avem imperioasa nevoie de curajul și profesionalismul concetățenilor noștri, a celor care poartă cu cinste și onoare uniforma de polițist. În calitate de reprezentant al autorității publice locale, doresc să transmit un mesaj de apreciere pentru modul responsabil, implicarea și dăruirea cu care își fac datoria angajații Poliției Române, motiv pentru care merită respectul și încrederea băimărenilor.
 
Citește mai departe

Ambasaborul SUA la București, Dl. Hans Klemm prezent în Maramureș

23 Martie, 2017
Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a avut o întrevedere în Palatul Administrativ Maramureș, joi 23 martie a.c. cu primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea și directorul Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare, Bogdan Gavra.
Citește mai departe
Newsletter
Înregistrează-te cu adresa ta de e-mail pentru a primi periodic cele mai importante noutăți.
Programul audiențelor

Marinel Rob -  Viceprimar desemnat cu atributii de primar

-

Noemi ErikaVida  - Viceprimar

Marţi - ora 10:00

Cristian Niculescu-Țâgârlaș  - Viceprimar

Săptămânile 1,3: marți - ora 14:30

Lia Augustina Mureşan  - Secretar

Joi - ora 10:00

Izabella Morth - Arhitect şef

Joi - ora 13:00

Vasile Barbul - Director general

Joi - ora 9:00

Gheorghe Perian - Director executiv Poliţia Locală

Luni - ora 14:00

Melania Mureşan - Director Direcţia de Venituri

Joi - ora 12:00

Eleonora Gheţe - Director Serviciul Public Ambient Urban

Marţi - ora 9:00
Se incarca...