Ultimele noutăţi


INFORMARE PRIVIND CONFERINȚA DE PRESĂ DIN DATA DE 23.02.2017, susținută de către Dl. Marinel Rob, viceprimar cu atribuții de primar

23 Februarie, 2017
Joi, 23 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, organizată la sediul instituției, viceprimarul desemnat cu atribuții de primar, dl. Marinel Rob a abordat mai multe aspecte ce privesc activitatea municipiului, respectiv proiecția de buget, prioritățile din Lista de investiții și nu în ultimul rând o serie de proiecte ce urmează să fie continuate sau derulate pe fondurile europene.
Citește mai departe

Comunicat privind lucrările de reparații stradale și salubrizare. Programul activităților.

15 Februarie, 2017
Pentru următoarea perioadă, în Municipiul Baia Mare s-au reluat lucrările de reparații a drumurilor fiind efectuate operații de frezare, decapare și plombare cu asfalt stocabil pe străzile: Mihai Eminescu, Pintea Viteazul, Mărăști case, Reconstrucției, Crișan, B-dul Unirii, Andrei Mureșan, Horea, 22 Decembrie 32, Piața Izvoare 18, Vasile Alecsandri.
În același timp operatorul de salubritate S.C DRUSAL S.A. și Serviciul Public Ambient Urban desfășoară diverse acțiuni de salubrizare stradală, măturat manual, răzuit, întreținere trotuare și zone verzi în următoarele sectoare: străzile Luminișului, Electrolizei, Vasile Lucaciu, Horea, Pășunii, Vasile Alecsandri, Izvoarele, Reconstrucției, Hortensiei, Școlii, Progresului, Grănicerilor, Mihai Eminescu.
 
Citește mai departe

Lucrări în întârziere la mai multe investiții ale municipalității din Baia Mare

14 Februarie, 2017
Situația lucrărilor la proiectele publice care sunt în derulare la nivelul municipiului a fost pe agenda executivului Primăriei Baia Mare.
Marți, 14 februarie 2017, consilierul local cu atribuții de viceprimar, Cristian Niculescu Țâgârlaș, și directorul general Vasile Barbul s-au aflat pe șantierele Centrului de Educație Timpurie Curcubeu și fostului Club Phoenix, două dintre obiectivele de investiții ale municipalității băimărene care se află în curs de execuție.
 
Citește mai departe

Consiliul de Onoare al municipiului Baia Mare s-a întrunit pentru prima dată în acest an

03 Februarie, 2017
Întrunirea a avut loc joi, 2 februarie la Primăria Municipiului la invitația primarului interimar, Dl. Marinel Rob
Consiliul de Onoare este constituit dintr-un grup de persoane care în decursul îndelungatei lor activităţi au acumulat o firească experienţă civică şi profesională şi care doresc să sprijine Consiliul Local şi Primarul municipiului în conducerea comunităţii locale prin implicarea membrilor săi în procesul de elaborare a hotărârilor şi deciziilor administrative.
Membrii Consiliului de Onoare sunt reprezentativi pentru structura socio-profesională şi etnică a comunităţii locale şi îşi desfăşoară activitatea în mod voluntar.
Consiliul de onoare este organizat fără personalitate juridică, fiind constituit ca un grup asociativ de reprezentare civică, având calitatea de partener consultativ al Consiliului Local şi al Primarului Municipiului Baia Mare, în spiritul Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică locală.
Funcţionarea Consiliului de Onoare, grup asociativ de reprezentare civică,
structură voluntară fără personalitate juridică, s-a aprobat prin HCL nr. 456/2008 iar scopul acestuia fiind implicarea membrilor săi în procesul de elaborare a hotărârilor şi deciziilor administrative.
Discuțiile purtate ieri în plenul ședinței, au dus la structurarea principalelor activităţi pe care ar dori sa le desfăşoare și pe parcursul anului 2017 și anume:
- dezbaterea publică a hotărârilor şi deciziilor promovate în fază de proiect de către Consiliul Local şi Primarul municipiului Baia Mare, cu scopul de a aduce propuneri şi sugestii în vederea îmbunătăţirii acestora;
- se va insista pe lângă organismele administraţiei publice locale pentru ca acestea să îşi sporească gradul de responsabilitate faţă de comunitate în deciziile luate, deoarece beneficiarul final al acestora este cetăţeanul;
- implicarea membrilor Consiliului de Onoare, al asociaţiilor legal constituite şi al cetăţenilor în soluţionarea problemelor comunităţii locale în toate domeniile;
- iniţierea unor proiecte de hotărâri şi dispoziţii pe care societatea civilă le consideră necesare;
- atragerea intelectualităţii băimărene la elaborarea şi finalizarea unor programe de dezvoltare economică şi socială a comunităţii locale;
- promovarea şi altor activităţi în folosul comunităţii locale.
Următoarea întâlnire a fost stabilită în luna martie, unde va fi prezentat și programul de activitate structurat pe temele de abordare pentru anul 2017.
 
Citește mai departe

Gala Învăţământului Băimărean, ediţia a IV-a

01 Februarie, 2017
Gala Învăţământului Băimărean s-a desfășurat la Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, unde autoritatea locală a premiat elevii și profesorii lor, care aduc prestigiu oraşului nostru cu diplome şi bani.
 
În cadrul evenimentului, municipalitatea a premiat 762 de elevi de la 30 de uniţăţi de învăţământ preuniversitar din Municipiul Baia Mare care au obţinut locurile I, II şi III la Olimpiadele Şcolare Judeţene şi Interjudeţene, Olimpiada Judeţeană şi Interjudeţeană a Sportului Şcolar şi Campionatele Sportive Şcolare Judeţene şi Interjudeţene/Regionale.
 
Valoarea totală a premiilor se ridică la suma de 175.000 lei, sumă care s-a aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 521/2016.
 
Autoritatea publică va rămâne un susţinător activ, inclusiv financiar, al învăţământului băimărean şi al elitelor acestui domeniu, conştient fiind că viitorul comunităţii depinde într-o foarte mare măsură de calitatea procesului educaţional şi de rezultatele acestuia.
 
”Doresc să îi felicit pe această cale pe toţi cei 762 de elevi care prin muncă şi perseverenţă au obţinut performanțe cu adevărat remarcabile dar şi pe dascălii care le-au călăuzit paşii în drumul lor spre reuşită”, a spus Dl. Marinel Rob, viceprimarul desemnat cu atribuții de primar.
 
Citește mai departe

Comunicat de presă din 18.01.2017

18 Ianuarie, 2017
Temperaturile scăzute și alternanța îngheț-dezgheț au dus la deteriorarea covorului asfaltic și la apariția unor gropi în carosabil, pe unele din arterele de circulație din Municipiul Baia Mare.
Față de cele de mai sus, începând cu data de 17.01.2017, procedăm la plombarea gropilor, folosind o mixtură asfaltică specială, care permite o tehnologie de lucru pentru sezonul rece, la temperaturi de până la -20 grade C.
Lucrările se execută de către SC ARL Cluj SA, cu care Primăria Baia Mare are încheiat un acord cadru, necesarul de intervenții la reparații drumuri pentru anul 2017 fiind asigurat de către această societate.
În paralel, împreună cu specialiști din aparatul propriu, analizăm oportunitatea și eficiența realizării acestor lucrări de către serviciile publice proprii, începând cu anul 2018, în ipoteza unei dotări corespunzătoare cu utilaje specifice.
Această analiză o voi supune Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, începând cu prima ședință din luna ianuarie 2017, înainte de votarea bugetului pentru anul în curs.

Cu deosebită considerație,
p.Primar
Viceprimar desemnat
Dr. Ing. Marinel Rob
 
Citește mai departe

Mesajul primarului interimar al Municipiului Baia Mare, Marinel Rob, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

22 Decembrie, 2016
Sărbătorile de iarnă reprezintă momentul de bilanț, după un an de muncă și speranță. Să petrecem Sfintele Sărbători ale Crăciunului în liniște și armonie, deschizându-ne sufletele față de cei dragi și comunitatea în care trăim.
Să pornim în noul an plini de credință și determinare, propunându-ne să fim mai harnici, mai responsabili și mai buni.
Crăciun Fericit tuturor băimărenilor și un An Nou plin de împliniri personale și profesionale.
Să ne revedem mai împliniți, mai sănătoși și mai încărcați de înțelepciune.
LA MULTI ANI!
 
Citește mai departe

Eroii Revoluției din 1989 au fost comemorați în Baia Mare

22 Decembrie, 2016
Joi, 22 decembrie, în Piața Revoluției din Baia Mare, a avut loc ceremonia militară și religioasă prilejuită de Comemorarea Zilei Eroilor Revoluției din 22 decembrie 1989. Evenimentul a început cu darea onorului, salutul Drapelului de Luptă și trecerea în revistă a detașamentului de onoare, urmate de intonarea Imnului Național al României.
 
Primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Dl. Marinel Rob a afirmat:
 
“Revoluţia din Decembrie 1989 a fost în primul rând o revoluţie pentru redobândirea libertății societății românești.
Din aceste considerente, o putem numi și o revoluţie pentru ființa umană, pentru demnitate, pentru că refrenul acelor zile a fost unic şi cu totul excepţional ,,Vom muri şi vom fi liberi!
 Sacrificiul eroilor martiri din Decembrie 1989 ne-au adus libertatea și privilegiile democratice de care noi ne bucurăm astăzi. Din cei cinci eroi martiri maramureșeni îi amintim pe băimărenii Dan Mițiți, Victor Motica și Pavel Pricop, care au fost martorii oculari ai evenimentelor ce a pus România în faţa unui fapt împlinit și întemeiat pe normele cele mai exigente ale dreptului internaţional.
Obişnuim ca în aceste zile, să depunem un buchet, o jerbă sau o coroană de flori și să spunem o rugăciune la mormintele eroilor martiri ai revoluției sau la troița care a devenit un simbol al divinității.
Suntem obligați de cauza lor dreaptă să nu le uităm dorințele și să le păstrăm veșnică amintire.
Am tot respectul pentru familiile din care provin aceşti martiri, pentru urmași lor și mă rog la bunul Dumnezeu să vă aibă în grijă şi să vă dăruiască multă sănătate.
Pentru toţi cei care în numele libertăţii şi democraţiei şi-au dat viaţa, să aducem piosul nostru omagiu de recunoştinţă şi să păstrăm un moment de reculegere”.
 
În finalul alocuțiunii, primarul interimar le-a urat băimărenilor să aibă parte de sărbători frumoase și pline de bucurie.
Au fost depuse coroane de flori la Troița ridicată în memoria eroilor martiri ai Revoluției din decembrie 1989.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Detașamentului de Onoare.
 
Citește mai departe

AUTOBUZUL LUI MOŞ CRÃCIUN VA CIRCULA PRIN BAIA MARE

20 Decembrie, 2016
În perioada 22 - 31 Decembrie 2016 prin Municipiul Baia Mare va circula AUTOBUZUL lui MOŞ CRÃCIUN, pus la dispoziţia copiilor de către Primăria Municipiului Baia Mare și S.C. URBIS S.A. Baia Mare.
Traseul autobuzului este urmãtorul:
-Gold Plaza(str. Victoriei) - str. Victoriei – b-dul. Republicii - Spitalul Judeţean - Meda - Semilunã - Gara C.F.R – b-dul. Traian - Sala Sporturilor – b-dul. Unirii - str. Grãnicerilor – b-dul. Republicii – b-dul. Unirii – P-ţa Revoluţiei – Piața Izvoare(sens giratoriu) – Primărie – Mag. Maramureş - b-dul. Unirii – b-dul. Traian - Gara C.F.R - Semilunã - Meda – Gold Plaza.
AUTOBUZUL lui MOŞ CRÃCIUN va pleca în cursã pe acest traseu de la Gold Plaza (str.Victoriei) la orele : 1100 ; 1300 ; 1500.
În data de 25.12.2016 autobuzul nu va circula.
IMPORTANT :
Indicatoarele staţiilor de autobuz prin care va trece MOŞ CRÃCIUN vor fi marcate şi vor avea înscrise orele aproximative de trecere a autobuzului prin acestea.
Toţi copiii sunt invitaţi sã se plimbe gratuit cu autobuzul lui MOŞ CRÃCIUN, care va fi condus de o Crăciuniță.
MOŞ CRÃCIUN va oferi dulciuri copiilor.
 
Citește mai departe

În atenția cetățenilor Municipiului Baia Mare!

16 Decembrie, 2016

Tarifele la abonamentele de parcare pe anul 2017 rămân neschimbate în Baia Mare. 

Astăzi, 16 decembrie, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia consilierii au avut spre aprobare pe ordinea de zi și proiectul de hotărâre privind prețul tichetelor și abonamentelor de parcare în parcările publice cu plată din Municipiul Baia Mare, pentru anul calendaristic 2017.
Asigurăm cetățenii că, în urma discuțiilor purtate în plen, toți consilierii prezenți au hotărât să mențină tarifele actuale pentru abonamentele de parcare, astfel că abonamentul lunar va rămâne 20 lei, iar cel anual 100 lei.
 
p.primar
viceprimar desemnat
dr. ing. Marinel Rob
 
Citește mai departe
Newsletter
Înregistrează-te cu adresa ta de e-mail pentru a primi periodic cele mai importante noutăți.
Programul audiențelor

Cătălin Cherecheş - Primar

-

Marinel Rob -  Viceprimar desemnat cu atributii de primar

-

Noemi ErikaVida  - Viceprimar

Marţi - ora 10:00

Lia Augustina Mureşan  - Secretar

Joi - ora 10:00

Izabella Morth - Arhitect şef

Joi - ora 13:00

Vasile Barbul - Director general

Joi - ora 9:00

Gheorghe Perian - Director executiv Poliţia Locală

Luni - ora 14:00

Melania Mureşan - Director Direcţia de Venituri

Joi - ora 12:00

Eleonora Gheţe - Director Serviciul Public Ambient Urban

Marţi - ora 9:00
Se incarca...