În prag de Mărțișor, primarul interimar Ioan Doru Dăncuș a dat startul ordinii și curățeniei în Baia Mare!

01 Martie, 2024
 
Încă de la primele ore ale dimineții a fost organizată o acțiune complexă în zona Pirită, alături de reprezentanții Poliției Locale și cei ai Direcției de Asistență Socială. Au fost inventariate construcțiile ridicate nelegal și identificate persoanele care locuiesc acolo.
 
„Vreau să stopăm extinderea zonei și infracționalitatea care pornește de aici. Mulțumesc celor de la Poliția Municipiului Baia Mare și Jandarmeriei Maramureș care au făcut front comun cu echipajele noastre de la Poliția Locală, de la Biroul Protecția Mediului și de la Disciplina în construcții, respectiv Poliția animalelor. Aceste construcții le vom rade, într-un fel sau altul. Sunt persoane care provin din alte localități, care nu locuiesc legal aici. Nici majoritatea dintre cei băștinași nu locuiesc legal. Tratăm cu atenție fiecare caz în parte, iar unde vom constata că este vorba despre anumite ilegalități, vom lua măsurile cere se impun” a declarat Ioan Doru Dăncuș.
 
Este foarte bine cunoscut faptul că, din această zonă provin multe persoane care recurg la anumite infracțiuni: de la cerșetorie la agresiuni și furturi. Totodată in zona Pirită sunt persoane care dețin atelaje, suntcrescători de cabaline, animale pe care le întâlnim de multe ori lăsate în voia sorții în diverse zone din oraș.
 
„Acest lucru trebuie să înceteze!Dacă ne dorim normalitate, trebuie să acționăm, nu putem aștepta să se tot extindă. După demersul de astăzi, vom notifica aceste persoane să părăsească zona. Le dăm un termen, iar dacă nu se conformează, vom reveni și curățăm tot ceea ce trebuie. Nu facem rabat. Încercăm să punem lucrurile în ordine, cu toate riscurile pe care ni le asumăm. De data aceasta ne-am bucurat și de susținerea organizațiilor neguvernamentale care se ocupă de copiii care locuiesc aici. Asociația Pirita Children este alături de noi, la fel și celelalte instituții abilitate. Am transmis colegilor mei să acționeze în litera si spiritul legii, fără a încălca drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, fără a leza drepturile unor persoane minoritare.Știm cu toții că sunt diverse instituții și organizații neguvernamentale care militează pentru drepturile și libertățile persoanelor minoritare. Eu am încredere că toți cei care au fost implicați, 49 de polițiști locali și ceilalți colegi de la alte instituții au acționat astfel încât rezultatul să fie cel așteptat. Misiunea pe care ne-am asumat-o vrem să o ducem până la capăt. Vom demola tot ceea ce înseamnă construcții nelegale și vom solicita celor care s-au așezat aici ilegal să părăsească zona!” a conchis primarul interimar Ioan Doru Dăncuș.
 
Se incarca...