(3)

Claudiu Râșco

S-a născut în data de 22 august 1978 , la Iued, jud. Maramureş. Legitimat la CSS Box Club Lauruc din Sighetu Marmaţiei, antrenor Grigore Vlad. Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică din Baia Mare.
Vezi detalii
(5)

Gheorghe Demeca

S-a născut pe data de 23 mai 1929. A fost antrenorul care a pus bazele înotului de performanţă din Baia Mare în anul 1975. A contribuit decisiv la succesele remarcabile ale unor sportivi de talie internaţională, precum Noemi Lung, Anca Pătrăşcoiu, Stela Pura şi Robert Pinter. S-a stins din viată pe 20 aprilie 1993.
Vezi detalii
(10)

Noemi Lung

S-a născut pe data de 16 mai 1968, Baia Mare. A început practicarea înotului la 8 ani. Pe parcursul carierei sportive, în care l-a avut antrenor pe regretatul Gheorghe Demeca, a cucerit peste 400 de medalii la competiţiile interne şi internaţionale. Noemi Lung este stabilită în S.U.A. din aprilie 1990, a fost antrenor la secţia de nataţie a Universităţii Atlantic din Florida, iar de anul trecut este preşedintele Comisiei tehnice a Asociaţiei antrenorilor profesionişti de înot din Statele Unite. Din luna decembrie a anului 1995 este căsătorită cu fostul handbalist Cristian Zaharia. În acelasi an a absolvit Facultatea de Pedagogie de la Florida Atlantic University din Boca Raton.
Vezi detalii
(32)

Vasile Ardel

S-a născut în anul 1969 , Baia Mare. Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică Baia Mare. A început să practice culturismul la Asociatia Sportivă Aurul din Baia Mare, pregătit de antrenorul emerit Iosif Szabo, activând ulterior la Clubul Sportiv Baia Mare. A câştigat prima medalie pentru culturismul românesc, bronz la Campionatele Europene de seniori – 1993 şi primul titlu de campion european în 1996.
Vezi detalii
(4)

Anca Pătrășcoiu

S-a născut în anul 1967, Baia Mare, judeţul Maramureş, legitimată la secţia de nataţie a Clubului Sportiv Municipal Baia Mare, pregătită de antrenorul emerit Gheorghe Demeca. A fost prima sportivă care a câştigat la nataţie o medalie olimpică. A activat şi la Dinamo Bucureşti.
Vezi detalii
(8)

Pașca Mirela

Născută în 1975 la Baia Mare, jud. Maramureş. Legitimată la Clubul Sportiv Municipal din Baia Mare, s-a pregatit sub îndrumarea antrenorilor Elena Marinescu, Alexandru Aldea, Iulian Simofi. La lotul naţional de la Deva, a lucrat cu antrenorii O. Belu, I. Pop şi Eliza Stoica . A fost campioană naţională la junioare şi la senioare, medaliată la diverse concursuri internaţionale.
Vezi detalii
(27)

Rodica Dunca

S-a născut pe data de 16 mai 1965 , Baia Mare. A început gimnastica cu antrenorii Elena Marinescu şi Alexandru Aldea la CSM Baia Mare, iar la lotul naţional a fost pregătită de Marta şi Bela Karoly.
Vezi detalii
(10)

Ferdinand Moskovits

S-a născut pe data de 1 mai 1922. Practică atletismul de 70 de ani. În perioada 1939 – 1942 a jucat şi fotbal la FC Carpaţi Baia Mare. A fost antrenor timp de 58 de ani la secţia de atletism a Clubului Sportiv Municipal Baia Mare având peste 80 de sportivi selectionaţi în loturile naţionale. După pensionare în 1985 a continuat să activeze ca sportiv veteran, reuşind să producă o emulaţie a alergării în rândul veteranilor din Baia Mare. A stabilit un record naţional la ştafeta de 4 x 400 m în 1949. Primul maestru al sportului din Maramureş (1956), cetăţean de onoare al Municipiului Baia Mare (2000), având rezultate notabile în Balcani şi în ţară ca senior şi junior. Este o adevărată legendă a sportului maramureşean.
Vezi detalii
(13)

Monica Muresan

S-a născut pe data de 7 august 1967 – Baia Mare. Legitimată la secţia de culturism CSM “Aurul” din anul 1992 (antrenor emerit Iosif Szabo). Alte sporturi practicate: atletism (1 an) şi handbal (8 ani). A jucat handbal la Tricotajul Baia Mare (campionatul judeţean) şi la Tricotextil Sighetu-Marmaţiei (Divizia B).
Vezi detalii
(16)

Maricel Voinea

S-a născut pe data de 17 martie 1959. A început handbalul de performanţă la Bacău dar s-a consacrat în Baia Mare sub bagheta antrenorului Lascăr Pană, care l-a transferat la “MINAUR” în 1977. Jucător polivalent, a jucat excelent pe extrema stângă, dar a evoluat cu succes şi pe postul de inter şi conducător de joc. Este inventatorul aruncărilor cu efect executate din încheietura mâinii, un procedeu derutant şi foarte spectaculos, care a fost denumit “efect M.V.” A fost selecţionat în naţionalele de juniori, tineret şi seniori ale României (la lotul de seniori din 1978 până în 1992). În 1989 a plecat în Spania la Avidesa Valencia, apoi a jucat în Germania până la vârsta de 39 de ani. în prezent este topograf la o mină de antracit din Preusag şi, în acelaşi timp, antrenează echipa Ibbenburen din Liga a IV-a germană. Este căsătorit cu Eugenia şi are un fiu, Bogdan, în vârstă de 20 de ani.
Vezi detalii
„Visit Maramureș ”este o aplicație bilingvă (română – engleză) care oferă vizitatorilor informații despre: obiective turistice, cazare și gastronomie, evenimente, trasee și informații turistice - Centre de informare turistică/ Salvamont Maramureș și harta Maramureșului.
 
Aplicația este disponibilă gratuit pe platformele IOS și Android, fiind gestionată de Consiliul Județean Maramureș

Operatorii care doresc să fie promovați gratuit în cadrul aplicației “ VISIT MARAMUREȘ” vor transmite pe e-mail, la adresele: marius.muresan@cjmaramures.ro sau adriana.danci@cjmaramures.ro următoarele documente :

     - date de contact (număr telefon, adresă-mail și adresa unității, pagină web);
     - certificatul de clasificare și anexa unității turistice;
     - trei fotografii relevante privind unitatea turistică cu drept de utilizare în scopul promovării (internet, tipărituri etc);
     - o scurtă descriere a unității și a serviciilor oferite potențialilor clienți.
 
Informații suplimentare la telefon 0262. 206. 113.
Se incarca...