(2)

Claudiu Râșco

S-a născut în data de 22 august 1978 , la Iued, jud. Maramureş. Legitimat la CSS Box Club Lauruc din Sighetu Marmaţiei, antrenor Grigore Vlad. Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică din Baia Mare.
Vezi detalii
(5)

Gheorghe Demeca

S-a născut pe data de 23 mai 1929. A fost antrenorul care a pus bazele înotului de performanţă din Baia Mare în anul 1975. A contribuit decisiv la succesele remarcabile ale unor sportivi de talie internaţională, precum Noemi Lung, Anca Pătrăşcoiu, Stela Pura şi Robert Pinter. S-a stins din viată pe 20 aprilie 1993.
Vezi detalii
(10)

Noemi Lung

S-a născut pe data de 16 mai 1968, Baia Mare. A început practicarea înotului la 8 ani. Pe parcursul carierei sportive, în care l-a avut antrenor pe regretatul Gheorghe Demeca, a cucerit peste 400 de medalii la competiţiile interne şi internaţionale. Noemi Lung este stabilită în S.U.A. din aprilie 1990, a fost antrenor la secţia de nataţie a Universităţii Atlantic din Florida, iar de anul trecut este preşedintele Comisiei tehnice a Asociaţiei antrenorilor profesionişti de înot din Statele Unite. Din luna decembrie a anului 1995 este căsătorită cu fostul handbalist Cristian Zaharia. În acelasi an a absolvit Facultatea de Pedagogie de la Florida Atlantic University din Boca Raton.
Vezi detalii
(28)

Vasile Ardel

S-a născut în anul 1969 , Baia Mare. Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică Baia Mare. A început să practice culturismul la Asociatia Sportivă Aurul din Baia Mare, pregătit de antrenorul emerit Iosif Szabo, activând ulterior la Clubul Sportiv Baia Mare. A câştigat prima medalie pentru culturismul românesc, bronz la Campionatele Europene de seniori – 1993 şi primul titlu de campion european în 1996.
Vezi detalii
(2)

Anca Pătrășcoiu

S-a născut în anul 1967, Baia Mare, judeţul Maramureş, legitimată la secţia de nataţie a Clubului Sportiv Municipal Baia Mare, pregătită de antrenorul emerit Gheorghe Demeca. A fost prima sportivă care a câştigat la nataţie o medalie olimpică. A activat şi la Dinamo Bucureşti.
Vezi detalii
(24)

Rodica Dunca

S-a născut pe data de 16 mai 1965 , Baia Mare. A început gimnastica cu antrenorii Elena Marinescu şi Alexandru Aldea la CSM Baia Mare, iar la lotul naţional a fost pregătită de Marta şi Bela Karoly.
Vezi detalii
(9)

Ferdinand Moskovits

S-a născut pe data de 1 mai 1922. Practică atletismul de 70 de ani. În perioada 1939 – 1942 a jucat şi fotbal la FC Carpaţi Baia Mare. A fost antrenor timp de 58 de ani la secţia de atletism a Clubului Sportiv Municipal Baia Mare având peste 80 de sportivi selectionaţi în loturile naţionale. După pensionare în 1985 a continuat să activeze ca sportiv veteran, reuşind să producă o emulaţie a alergării în rândul veteranilor din Baia Mare. A stabilit un record naţional la ştafeta de 4 x 400 m în 1949. Primul maestru al sportului din Maramureş (1956), cetăţean de onoare al Municipiului Baia Mare (2000), având rezultate notabile în Balcani şi în ţară ca senior şi junior. Este o adevărată legendă a sportului maramureşean.
Vezi detalii
(14)

Maricel Voinea

S-a născut pe data de 17 martie 1959. A început handbalul de performanţă la Bacău dar s-a consacrat în Baia Mare sub bagheta antrenorului Lascăr Pană, care l-a transferat la “MINAUR” în 1977. Jucător polivalent, a jucat excelent pe extrema stângă, dar a evoluat cu succes şi pe postul de inter şi conducător de joc. Este inventatorul aruncărilor cu efect executate din încheietura mâinii, un procedeu derutant şi foarte spectaculos, care a fost denumit “efect M.V.” A fost selecţionat în naţionalele de juniori, tineret şi seniori ale României (la lotul de seniori din 1978 până în 1992). În 1989 a plecat în Spania la Avidesa Valencia, apoi a jucat în Germania până la vârsta de 39 de ani. în prezent este topograf la o mină de antracit din Preusag şi, în acelaşi timp, antrenează echipa Ibbenburen din Liga a IV-a germană. Este căsătorit cu Eugenia şi are un fiu, Bogdan, în vârstă de 20 de ani.
Vezi detalii
(6)

Pașca Mirela

Născută în 1975 la Baia Mare, jud. Maramureş. Legitimată la Clubul Sportiv Municipal din Baia Mare, s-a pregatit sub îndrumarea antrenorilor Elena Marinescu, Alexandru Aldea, Iulian Simofi. La lotul naţional de la Deva, a lucrat cu antrenorii O. Belu, I. Pop şi Eliza Stoica . A fost campioană naţională la junioare şi la senioare, medaliată la diverse concursuri internaţionale.
Vezi detalii
(12)

Monica Muresan

S-a născut pe data de 7 august 1967 – Baia Mare. Legitimată la secţia de culturism CSM “Aurul” din anul 1992 (antrenor emerit Iosif Szabo). Alte sporturi practicate: atletism (1 an) şi handbal (8 ani). A jucat handbal la Tricotajul Baia Mare (campionatul judeţean) şi la Tricotextil Sighetu-Marmaţiei (Divizia B).
Vezi detalii
„Visit Maramureș ”este o aplicație bilingvă (română – engleză) care oferă vizitatorilor informații despre: obiective turistice, cazare și gastronomie, evenimente, trasee și informații turistice - Centre de informare turistică/ Salvamont Maramureș și harta Maramureșului.
 
Aplicația este disponibilă gratuit pe platformele IOS și Android, fiind gestionată de Consiliul Județean Maramureș

Operatorii care doresc să fie promovați gratuit în cadrul aplicației “ VISIT MARAMUREȘ” vor transmite pe e-mail, la adresele: marius.muresan@cjmaramures.ro sau adriana.danci@cjmaramures.ro următoarele documente :

     - date de contact (număr telefon, adresă-mail și adresa unității, pagină web);
     - certificatul de clasificare și anexa unității turistice;
     - trei fotografii relevante privind unitatea turistică cu drept de utilizare în scopul promovării (internet, tipărituri etc);
     - o scurtă descriere a unității și a serviciilor oferite potențialilor clienți.
 
Informații suplimentare la telefon 0262. 206. 113.
Se incarca...