(17)

Teatrul Municipal Baia Mare

Teatrul băimărean (când "de Stat", când "Dramatic", azi "Municipal"), a fost înfiinţat în decembrie 1952, având drept prim sediu sala cinematografului "Popular". În acest sediu a avut loc, în ziua de 30 decembrie, prima sa premieră, "Crângul de călini" de Al. Korneiciuk, în regia lui Octavian Rappaport. De atunci şi până acum, am putut consemna peste 350 de premiere şi câteva mii de spectacole la sediu, în ţară şi chiar peste hotare.
Vezi detalii
(53)

Localul Monetăriei

Construit în perioada 1734-1737, această clădire a avut în trecut o destinaţie extrem de importantă pentru oras, prin achiziţionarea metalelor preţioase, baterea şi schimbarea monedelor, dreptul de purificare a metalelor. Actualmente este sediul Muzeului Judeţean Maramureş, secţia Istorie.
Vezi detalii
(79)

Turnul Ștefan

Turnul Ștefan este turnul-clopotniță al fostei biserici cu hramul "Sfântul Rege Ștefan din Baia Mare. Turnul este situat între străzile Crișan și 1 Mai, în imediata apropiere a Pieții Libertății - Piața Centrală (Circulus fori) - a vechiului oraș. A fost construit în secolul al XV-lea.
Vezi detalii
(23)

Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Baia Mare este un lăcaș de cult construit de credincioșii greco-catolici din Baia Mare între anii 1905-1911.
Edificiul este declarat monument istoric (cod LMI MM-II-m-B-04471), alături de palatul episcopal al Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș și fosta școală confesională (în prezent Șc. Gen. nr. 2), toate situate pe strada Vasile Lucaciu din municipiul Baia Mare.
Vezi detalii
(67)

Planetariul

Planetariul Baia Mare a fost inaugurat la data de 1 iulie 1969, în Baia Mare, fiind primul planetariu public din România şi unicul din Transilvania. Deşi programul de execuţie al clădirii trebuia să aibă loc între anii 1967-1970, recepţia pentru planetariu s-a realizat de abia în vara anului 1969, iar cea pentru etapa a doua în anul 1973. Acesta a apartinut până în luna ianuarie 1991 primăriei municipiului Baia Mare. Începând cu această lună, printr-o decizie a „Inspectoratului pentru Cultură” şi cu acordul primăriei municipiului, complexul astronomic a fost trecut în cadrul Muzeului Judeţean Maramureş.
Vezi detalii
(41)

Catedrala Sfânta Treime

Catedrala va avea următoarele dimensiuni: 85 m lungime, 50 m lăţime şi 96 m înălţime, având în vedere şi amplasamentul deosebit care o pune în valoare cel mai bine.
Vezi detalii
(23)

Casa de cultură

Construită în anul 1971, aceasta posedă o sală de spectacole de 700 locuri, precum şi o serie de săli pentru diverse activităţi cultural-artistice. Pe lângă săli clădirea are holuri spaţioase finisate cu lambriuri din esenţe lemnoase contrastante şi structura meşteşugită a plafonului. În plus, nota deosebită a edificiului o dă dantelăria din piatră.
Vezi detalii
(10)

Teatrul de păpuși

Teatrul de Păpuși Baia Mare a fost înființat în data de 1 iunie 1956, sub oblăduirea Teatrului Dramatic Baia Mare.
Vezi detalii
(72)

Bastionul Măcelarilor

Turnul Măcelarilor se mai numea şi al “Muniţiilor”, deoarece aici îşi ţineau soldaţii de la acea vreme armele şi praful de puşcă. Se numea al “măcelarilor” pentru că această breaslă avea îndatorirea să-l folosească pentru a apăra cetatea de eventualele atacuri străine. De fapt, trebuie menţionat faptul că breasla măcelarilor era cea mai mare şi puternică dintre toate celelalte existente la acea vreme în cetatea Băii Mari.
Vezi detalii
(47)

Casa Iancu de Hunedoara

Casa Iancu de Hunedoara a fost ridicată în 1446, este parte a vechiului castel medieval ridicat de Iancu pentru soția sa Elisabeta.
Vezi detalii
„Visit Maramureș ”este o aplicație bilingvă (română – engleză) care oferă vizitatorilor informații despre: obiective turistice, cazare și gastronomie, evenimente, trasee și informații turistice - Centre de informare turistică/ Salvamont Maramureș și harta Maramureșului.
 
Aplicația este disponibilă gratuit pe platformele IOS și Android, fiind gestionată de Consiliul Județean Maramureș

Operatorii care doresc să fie promovați gratuit în cadrul aplicației “ VISIT MARAMUREȘ” vor transmite pe e-mail, la adresele: marius.muresan@cjmaramures.ro sau adriana.danci@cjmaramures.ro următoarele documente :

     - date de contact (număr telefon, adresă-mail și adresa unității, pagină web);
     - certificatul de clasificare și anexa unității turistice;
     - trei fotografii relevante privind unitatea turistică cu drept de utilizare în scopul promovării (internet, tipărituri etc);
     - o scurtă descriere a unității și a serviciilor oferite potențialilor clienți.
 
Informații suplimentare la telefon 0262. 206. 113.
Se incarca...