Administraţie

S-a făcut primul pas către realizarea noului ştrand al muncipiului Baia Mare

24 Octombrie, 2017
Băimărenii se vor bucura de o nouă oază de liniște și divertisment. În cel mult doi ani de zile, locuitorii municipiului se vor putea bucura de o investiţie de amploare, o zonă de agrement care va fi realizată pe amplasamentul vechiului ştrand din oraş. Este un angajament al primarului Cătălin Cherecheș.
 
Demersurile pentru demararea acestei investiţii au fost iniţiate de municipalitate în urmă cu câteva luni, iar marţi, 10 octombrie s-a făcut recepţia studiului de fezabilitate.
 
“Am finalizat primul pas în realizarea proiectului noului Ștrand, a Zonei de SPA și Agrement Acvatic din zona Centrului Vechi, a Parcului Regina Maria și Câmpul Tineretului, pe care le așteptăm de zeci de ani în Baia Mare. CS Minaur, club al Autorității Locale a Municipiului Baia Mare, a recepţionat şi preluat Studiul de Fezabilitate pentru această investiție care îmi doresc să fie foarte rapid realizată și dăruită băimărenilor”, a declarat Cătălin Cherecheş.
 
Calendarul acţiunilor în cazul acestui proiect este unul destul de alert. Astfel, până la 31 decembrie 2017 se va finaliza proiectul tehnic pentru zona de piscine și jocuri acvatice pentru copii, respectiv zona de agrement în aer liber.
 
„Ambiția mea, și a colegilor mei de la CS Minaur, este ca această componentă a proiectului să fie funcțională în anul 2018. Zona acoperită cuprinzând SPA, piscine, parcare, zone de tratament și divertisment să fie realizate, ca proiect tehnic, în martie 2018, iar lucrarea fiind mult mai amplă, să îsi aibă finalitatea în anul 2019”, a mai adăugat Cherecheş.
 
Amenajarea unui ştrand modern pentru băimăreni este un deziderat mai vechi al băimărenilor şi a primarului, dar până acum nu a fost posibilă realizarea lui. Acest centru SPA este o locație cu destinație specifică având dotări, echipamente, produse și servicii cu efecte curative, profilactice, de recuperare și de creștere a stării de bine fizice și mentale. Baza SPA se va desfășura atât la parter cât și la etaj și va avea, printre altele, bazin de agrement pentru adulți cu adâncime variabilă de la 30 cm la 1,35m, în care se pot desfășura activități de aqua gym, chiar și de aqua cycling. Bazin de înot pentru adulți cu adâncime variabilă de la 1,35 m până la 1,80 m și jacuzzi la intrare. Bazin pentru copii cu adancimea de la 0,40 m până la 0,60 m. SPA-ul va mai cuprinde, ca și noutate, două cabine dușuri emoționale, hamam, duș Vichy, saună finlandeză, biosaună, infrasaună. Bazin apă rece, cascadă de gheață, bar pentru băuturi răcoritoare, punct de prim ajutor, cabină acupunctură, cabine de masaj profesional-terapeutic, anticelulitic cu bețe de bambus, masaj suedez, masaj shiatsu, saline cu ionizator/vaporizator.
 
Tot în cadrul noului Centru SPA și Tratament, băimărenii vor beneficia de o bază de sport și relaxare care va avea în componență: trei săli pentru spinning, yoga, aerobic și fitness.
Baza de tratament a centrului va oferi două subzone, tratamente umede (băi galvanice, duș subacval și afuziuni alternative) și tratamente uscate (tratamente electrostimulare corporală, împachetări la tunel, ultrasunete corporale, mezoterapia virtuală la nivel corporal, procedura de cavitație, liposucție virtuală, radiofrecvența tripolară).
 
„Mi-aș fi dorit ca băimărenii să nu fi așteptat 25 de ani degeaba. Este un proiect dorit și meritat de întreaga comunitate și este un angajament pe care mi-l asum” a spus primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş.
 
Se incarca...