Să nu îi uităm niciodată pe eroi

22 Decembrie, 2021
Se împlinesc 32 de ani de dor și lacrimi, de la lecțiile de istorie scrise cu sângele fraților noștri 
 
 
Suntem mai liberi ca niciodată, atât de liberi încât ne aflăm într-o gravă derivă, conduși de indivizi cărora le-am acordat încrederea noastră. De peste 32 de ani, de când a avut loc sângerosul moment din decembrie '89 noi, românii, ne încredem în lupii îmbrăcați în haine de oaie, politicieni unși cu toate alifiile, care ne mint fără remușcări în timp ce ne privesc duios în ochi, fără să clipească.
Indiferent de zona politică, în ultimii 32 de ani nimeni, dar absolut nimeni nu a reușit să convingă. România este lovită, precum o minge de golf, de diverși amatori care și-au asumat prea multe și au livrat prea puține.

Din țara care și-a executat dictatorul, ieșind în stradă dispusă să se sacrifice pentru libertate, pentru mai binele copiilor noștri, am ajuns țara a cărei populație se luptă în tastaturi, din spatele unor ecrane, pe rețelele de socializare, în timp ce periodic puterea este preluată de lupi din ce în ce mai înfometați, fără nici un Dumnezeu, ahtiați după putere și conduși de interese financiare personale și de grup. Suntem țara în care cei care fură o pâine din cauza foamei și a disperării de a nu avea ce le pune pe masă copiilor, fac ani grei de pușcărie, însă cei care au devalizat România, vânzând copac cu copac aurul verde, proprietățile și terenurile noastre, nu pățesc nimic, eventual îi punem chiar în funcții cheie.

22 decembrie are pentru fiecare dintre noi o semnificație aparte. În acest an, pentru unii părinți se împlinesc 32 de ani de când își plâng neîncetat copiii, eroi ai Revoluției din 1989. În același timp, copii ai căror părinți au trecut lângă nume titulatura de erou se gândesc astăzi cum ar fi fost dacă, în loc de comemorarea celor care le-au dat viață și s-au jertfit să le fie lor mai bine, s-ar fi putut pregăti împreună de sfintele sărbători.
 

A fost sau nu a fost Revoluție, a fost sau nu a fost lovitură de stat, părerile sunt împărțite și fiecare este liber să creadă ce dorește. O libertate câștigată cu sânge, în 1989... Indiferent ce gândim fiecare, vă invit să ne concentrăm gândurile și rugăciunile în aceste momente în jurul memoriei acelor români care și-au sacrificat viața pentru înlăturarea regimului comunist, pentru libertate. Din păcate, cei care au urmat acestui regim nu au știut să gestioneze coerent destinul țării, astfel că, la 32 de ani după acel decembrie sângeros, românii simt din nou nevoia să iasă în stradă. Să își strige durerile și nemulțumirile, să ceară respect și corectitudine din partea clasei politice.

Am încredere însă că astăzi, într-un stat democratic și modern, nu e nevoie de vărsare de sânge pentru a înțelege nevoile românilor și a le respecta. Pentru a merge împreună pe un drum al reconstrucției și al dezvoltării, în care cetățeanul și nevoile sale să fie pe primul loc și nu jocurile politice ori interesele de grup.

România are suficienți eroi pe care îi plânge an de an, cu durere și respect pentru jertfa lor. Noi, românii, nu mai avem nevoie de alți eroi. Avem nevoie însă de oameni corecți și coerenți, integri și intangibili, responsabili, care să poată pune stop distrugerii României și care, alături de români, să redreseze țara noastră.
 
 
Odihnă veșnică și prețuire memoriei eroilor, un gând sincer de solidaritate și mângâiere familiilor pe veșnicie îndoliate.
 
 
Cu prețuire,
Dr.Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...