Rugăciune pentru români și România, de Ziua Națională

01 Decembrie, 2021
 
 
 
 
Poate unii vor lua în derâdere gestul meu de a îndemna spre rugăciune de Ziua Națională a României. La fel cum alții, majoritatea, sunt convins, vor înțelege cât de imperios necesar este să ne rugăm. Să căutăm lumina, liniștea, să avem credința de speranță dătătoare atunci când în jur din ce în ce mai mult stăpânește haosul. Când vedem că au trecut mai bine de 30 de ani de la momentul Decembrie '89, iar în loc de libertate și susținerea unei țări și populații libere și prospere, suntem din ce in ce mai subjugați, economic, social, uman.
 
În loc să vină cu soluții concrete și coerente pentru a fi cu adevărat garanții siguranței naționale, politicienii de astăzi se dovedesc a fi lupi în haine de oaie, și mai înfometați decât cei care, cu bună știință au adus țara în pragul colapsului. Veți spune unii că exagerez, însă voi știți oare prin ce greutăți trec oamenii de rând? Ați vorbit voi cu bunicii noștri care fac foamea încercând să drămuiască pensia mică pentru a plăti facturile imense, fiind bucuroși dacă le rămâne măcar de pâinea cea de toate zilele... Auziți părinții îngrijorați de ziua de mâine când nu știu dacă vor mai putea merge la serviciile și așa insuficient remunerate pentru a asigura un trai decent familiilor lor, neștiind dacă ai lor copii vor avea unde merge la grădiniță sau școala, din cauza modului total ilogic în care se gestionează această situație impusă de situația pandemică în care ne aflăm. Situație pe care, aleșii noștri de la centru, o gestionează rău spre foarte rău...
 
Desigur, nimeni și nimic nu trebuie să submineze festivismul acestui moment când celebrăm Ziua Națională a României. Să nu uităm totuși că iubirea pentru români și pentru România nu se măsoară în cuvinte pompoase și manifestări grandioase. Iubirea de țară și de neam e acea flacără ce arde neîncetat în pieptul nostru, în pofida a toți și a toate. Unitatea naţională şi iubirea de ţară au legat românii de-a lungul vremii, indiferent de contextul politic, divergenţele de opinii, situaţia economică dificilă ori problemele cotidiene.
 
Istoria ne arată clar că poporul român a trecut adesea prin momente critice, războaie nimicitoare şi regimuri care au construit sau au distrus ţara noastră. Nimeni însă nu a reuşit să şteargă din sufletele românilor iubirea de ţară, dragostea şi respectul faţă de surorile şi fraţii noştri! Și totuși, astăzi, în anul de grație 2021, o șleahtă de politicieni avizi de putere aproape că au reușit să ne scârbească. Însă noi știm prea bine că nu țara, ci indivizii aceștia sunt stricați. Și trebuie să îi tratăm ca atare!
 
Tricolorul mult iubit să îl purtăm cu mândrie pe piept! Să nu lăsăm pe nimeni să ne știrbească iubirea pentru familia noastră, a băimărenilor, pentru români și pentru România. Trădătorii națiunii se cern singuri, ca neghina, tocmai de aceea nu trebuie să lăsăm greșelile lor să știrbească ceea ce e firesc să simțim pentru țara noastră natală, pentru poporul nostru.
 
Cum am mai zis și în anii trecuți: România suntem noi. Cu toţii, de la mic la mare, din ţară şi de peste hotare noi, românii, împreună suntem România. Și chiar dacă trecem prin vremuri extreme, iubirea și respectul pentru cei din jur, pot face diferența în această luptă nedreaptă pe care o purtăm la nivel mondial, cu pandemia care ne încearcă. Vă îndemn ca astăzi, indiferent unde vă aflați, să spuneți o rugăciune, indiferent care, poate chiar una din cuvinte proprii. Puterea rugăciunii colective este imensă! Să ne rugăm cu toții bunului Dumnezeu, să ne lumineze calea și să ne protejeze pașii, să ocrotească românii și România!
 
 
La mulți ani, dragi români! Te iubesc, România!
 
 
 
Cu preţuire eternă,

Dr.Ec. Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare
 
 
 
 
 

 
Se incarca...