Respect și prețuire veteranilor de război!

29 Aprilie, 2021
Avem datoria de a ne aduce aminte și de a preda mai departe adevăratele lecții de iubire de țară și de concetățeni.
 
 
Sunt oameni care poartă în suflet și-n amintiri istoria pentru că au scris o mică, dar importantă, parte din ea. Oameni cărora astăzi avem onoarea de a le mulțumi că sunt eroii noștri, chiar dacă pe majoritatea nu îi cunoaștem și nu știm că ei au fost dispuși să facă sacrificiul suprem pentru integritatea și libertatea noastră.
 
Ei ne învață cu adevărat ce înseamnă iubirea față de semeni, de țară, o iubire pură și puternică, dezinteresată și demnă de predat generațiilor care urmează după noi. Nu îi vedem, din păcate, pe la televizor. Poate rar, în imagini de la manifestările de Ziua Veteranilor, cam singurul eveniment unde mai primesc atenția autorităților. Chiar dacă au toate motivele să se mândrească, sunt modești, retrași, își duc cu demnitate și anii senectuții. Din ce în ce ce mai puțini...
 
Se sting cu aceeași demnitate, în liniște și modestie. Păcat că România nu știe să își respecte adevărații apărători. Am privilegiul astăzi de a transmite tuturor veteranilor de război mesajul de prețuire a întregii comunități băimărene, alături de cele mai alese urări de sănătate! Respect și prețuire! Iar celor trecuți în eternitate, un pios omagiu, alături de un gând de consolare familiilor pe veșnicie îndurerate!
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...