Respect și prețuire pentru supereroii în halate albe care duc o luptă nedreaptă și dificilă, cu onoare și demnitate, având scopul suprem de a salva omenirea

07 Aprilie, 2021
 
Ziua Mondială a Sănătății este marcată anual la data de 7 aprilie. De peste un an medicii, asistenții, întreg personalul medical aniversează această zi în câmpul muncii, pe terenul de "luptă" împotrivă virusului care face ravagii în toată lumea, încercând să îngenuncheze umanitatea.

Societatea civilă este împărțită în două: majoritatea care susținem și apreciem efortul angajaților din sănătate, respectiv o parte care dezaprobă din necunoaștere, ignoranță sau răutate tot ceea ce fac acești oameni pentru noi. Știm oare cu toții însă câte eforturi și dureri se ascund în spatele oamenilor costumați câte 24 de ore în halate de protecție și măști, în timp ce unii ne plângem când suntem nevoiți să le purtăm la cumpărături sau în alte zone publice? Câți și-au pus viața personală pe pauză sau nu își văd copii și părinți cu săptămânile ori lunile, stau și luptă ore și zile in șir pentru a mai salva un om din brațele acestui virus? Noi ne plângem că se închid mall-urile și supermarketurile mai devreme, dar acești oameni poate de un an nu au văzut chipul celor dragi decât prin intermediul ecranelor!

Mă alătur celor care astăzi îi felicită cu recunoștință și un sincer MULȚUMESC pe supereroii cu halate albe. Mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru experiența, dăruirea și spiritul de sacrificiu dus până la extreme pentru binele cetățenilor și al comunității. Vă îndemn să îi purtăm pe ei, cei care au îmbrăcat haina albă, de salvatori, în gândurile și rugăciunile noastre nu doar acum, ci în toată perioada grea pe care încă o avem de traversat.

Respect și prețuire, sincere mulțumiri tuturor medicilor și asistenților care negreșit, zi - noapte, sunt pe front pentru ca nouă să ne fie bine! Și toate astea uneori în condiții grele, fără suficient sprijin din partea statului.

În Baia Mare, împreună cu ceilalți factori decizionali din administrație și sănătate, cu sprijinul societății civile, sprijinim lupta medicilor și a asistenților noștri! Gând de prețuire și multă putere pentru a ieși învingători și din această încercare!
 
Cu prețuire,

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...