Respect și prețuire pentru românii care Servesc patria! și un îndemn pentru cei responsabili de existența lor

25 Octombrie, 2017
Îmi revine deosebita onoare de a transmite cele mai sincere mulțumiri, tot respectul și prețuirea pentru românii care au ales să își dedice viața și cariera în serviciul patriei noastre, România. Sărbătorim anual, la data de 25 octombrie, Ziua Armatei Române, moment în care avem obligația morală de a le mulțumi bravilor bărbați, dar și femeilor care au ales această nobilă și dificilă meserie, chiar dacă Statul Român nu sprijină în măsura așteptărilor și nevoilor existente, activitatea lor.
 
Este nevoie de multă iubire de patrie și de neam să te dedici trup și suflet țării tale, mai ales atunci când sistemul care ar trebui să te susțină este de mai bine de 25 de ani as la teorie, dar mai puțin la practică. În speranța că ziua de mâine va aduce acestei categorii profesionale sprijinul și respectul cuvenit în măsura efortului și sacrificiilor de care bravii noștri soldați și angajați ai structurilor militare dau dovadă zi de zi, îndemn factorii responsabili la un exercițiu de bărbăție. Să se uite în ochii celor care vor defila la paradele organizate în această zi aniversară, iar în locul discursurilor pompoase să le spună un sincer MULȚUMESC. Militarii noștri nu au nevoie de promisiuni și vorbe împachetate frumos, ci de certitudinea siguranței zilei de mâine pentru ei și familiile lor, de măsuri concrete care să modernizeze această structură de apărare și de toate condițiile necesare desfășurării în cele mai bune condiții a activității lor și a misiunilor externe în care sunt implicați.
 
Cu ocazia Zilei Armatei Române le mulțumesc tuturor celor care pun pe primul loc iubirea de țară și binele comun, chiar dacă în plan personal trebuie să facă sacrificii. Mă voi ruga pentru liniștea sufletelor eroilor care ne-au garantat libertatea cu prețul propriei vieți, dar și pentru viitorul celor care puteau să aleagă o meserie care să aducă beneficii materiale, dar au ales să își servească țara. Militarii români sunt astăzi exemplul suprem al spiritului de sacrificiu și al iubirii de țară și de neam. Respect!
 
Cu prețuire,
 
Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare 
 
Se incarca...