Primarul interimar Ioan Doru Dăncuș, întâlnire cu cetățenii din cartierul Orașul Vechi

08 Februarie, 2024
La întâlnirea din cartierul Orașul Vechi s-a abordat problema străzii Dealul Florilor, unde nu s-au făcut lucrări de mult timp și unde, după ce vom rezolva cu extinderea rețelelor de apă și canalizare, care sunt în plan pentru anul acesta, vom veni cu investițiile necesare: rigole și asfaltare. Vom pune între timp piatră, când vor permite condițiile meteo, vom face mici reparații să venim în ajutorul riveranilor.
 
A fost ridicată problema celor care parchează pe strada Vasile Lucaciu, dar și pe alte străzi adiacente Centrului Vechi. Aici singura soluție este să intensificăm controalele polițiștilor locali. Poate, după ce vor fi amendați de mai multe ori, vor înțelege unii șoferi că orașul nostru este și al pietonilor, nu putem parca peste tot, trebuie să ne respectăm unii pe alții. Iau în considerare și introducerea unui sistem de ridicare al mașinilor, dar asta este deocamdată doar la nivel de proiect.
 
Nu am nici o reticență în a amenda pe cine încalcă legea! De la cel care parchează unde nu este permis și până la alții care poate își permit să construiască fără avize, tot ce depistăm nelegal în Baia Mare, amendăm, nu stăm la povești!
 
Sensul unic, proiectul experimental pentru eficientizarea circulației în zona Colegiului de Arte și a Parcului Regina Maria, este de departe cel mai intens dezbătut subiect astăzi. Noi am făcut un exercițiu și mergem pe o variantă provizorie. Avem în plan să modernizăm Valea Roșie, să facem o rigolă carosabilă până la biserică, un mic sens giratoriu acolo, să avem trei benzi.
 
Vedem cum putem lărgi zona din fața Colegiului de Arte. E nevoie de o bandă pentru elevii care vin. Va trebui să intrăm puțin în parcare, să facem acces pentru cei care tranzitează fără să aibă de lăsat copii la școală. Am mers în zonă, analizăm în continuare problema ridicată de cetățeni și o să încercăm o propunere de renunțare la sensul unic de pe str. Bernard Shaw/Dealul Florilor (de la intersecția cu Ferăstrăului până la Petofi Sandor).
 
Decizia nu este a mea, a unui singur om. A fost luată de colegii de la Comisia de sistematizare a circulației, cu avizul Serviciului rutier. Înțeleg că există un disconfort, tocmai de aceea în zona de la Câmpul Tineretului, pe unde este vechiul ștrand, am dat posibilitatea să se vină spre Victoriei. Voi trimite polițiști locali dimineață, să orienteze șoferii care vor să iasă direct în Victoriei, fără să mai ajungă pe Minerilor.
 
Mâine ne vedem la o nouă întâlnire, de această dată în Cartierul Grivița, de la ora 16.00, în Piața Minelor de pe strada Minerilor.
 

 
Se incarca...