Primarul interimar Ioan Doru Dăncuș, întâlnire cu cetățenii din cartierele Firiza și Ferneziu

08 Februarie, 2024
Pe bună dreptate, băimărenii din cartierele Firiza și Ferneziu au multe nemulțumiri. Poate mai multe decât cetățenii care locuiesc în cartiere mai centrale, unde investițiile derulate de autoritatea locală sunt mai vizibile, mai accesibile, mai numeroase. Problemele semnalate sunt diverse. Pe unele le cunoșteam, despre altele am aflat de la interlocutorii mei de astăzi, nu puțini, cetățeni cu spirit civic.

Vom face demersurile necesare pentru reabilitarea drumului din Blidari, care aparține de domeniul statului (RNP Romsilva) și trebuie preluat în domeniul public al municipiului Baia Mare.

Reabilitarea drumurilor și extinderea rețelei de apă și canalizare pe străzile Mugurilor, Brazilor, Vălinilor și Podinei reprezintă o necesitate. O urgență este însă captarea apelor pluviale de pe străzile colinare.

Sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică a locuințelor de pe str. Lacului. Ne vom ocupa prompt să îi încurajăm pe cei în măsură să rezolve.

Trebuie să intervenim cu lucrări pentru siguranța pietonilor care circulă pe străzile Limpedea și Tăul Roșu. Vom verifica cum își onorează obligațiile, legate de salubrizarea străzilor tranzitate, agentul economic care exploatează cariera din zonă.

Cetățenii au cerut și vom analiza posibilitatea montării de limitatoare de viteză/bumpere pe anumite străzi: Barajului, la trecerea de pietoni de lângă Complex/Pod și pe Podinei.

Oamenii s-au plâns de exploatarea de masă lemnoasă și vânzarea către populația riverană. Voi solicita celor care se ocupă de această activitate să găsească soluții rapide pentru remedierea acestor probleme.
Au fost semnalate anumite deficiențe în privința funcționării rețelei de apă și canalizare în anumite zone colinare sau "capăt de linie". Transmit mai departe colegilor de la Vital. Ar face bine să găsească cât mai repede soluții, nu mi se pare normal ce se întâmplă.

Avem o situație importantă pentru care trebuie să găsim urgent o soluție, legată de transportul public: pasagerii din Firiza și Ferneziu schimbă trei autobuze ca să ajungă în zona Gării sau la centrele comerciale de la ieșirea din oraș! Mă voi ocupa personal să tăiem această problemă de pe listă. Mai ales că, pentru asta, e nevoie de bunăvoință și un pic de organizare, nu cine știe ce investiții...

Cât de repede ne permite vremea, vom interveni pentru ecologizarea străzii Pârâului. Trebuie să decolmatăm șanțuri/canale de pe câteva străzi din zonă: Gutinului, Hornului, Uzinei.

Sunt onorat că au venit și tinerii din Ferneziu la întâlnire! Cei din zona Lunci au solicitat o reabilitare a terenului de sport, dacă nu chiar o sală de sport, măcar un teren sintetic. Nu promit nimic, dar pentru mine această solicitare a devenit cap de listă și voi face tot ceea ce este necesar să oferim tinerilor de aici o astfel de facilitate.

Cetățenii din ambele cartiere și-au exprimat doleanța ca Poliția Locală să fie mult mai prezentă. Să intervină cu promptitudine atunci când este solicitată. În acest sens, am dispus deja ca în anumite intervale orare să avem polițiști locali în zona Complexului și nu numai.
 
Se incarca...