Primarul interimar Ioan Doru Dăncuș, alături de băimărenii din cartierul Valea Borcutului

12 Februarie, 2024
Câteva ore alături de băimărenii din cartierul Valea Borcutului au pus pe agenda mea și a colegilor mei din Primărie multe priorități. Pe lângă bine cunoscutele probleme, situația Castelului Pocol, pentru care avem depus proiect de finanțare și așteptăm să parcurgem pașii pentru a-l putea reabilita, la necesitatea reabilitării străzilor Aurel Vlaicu și Frumușaua.
 
Va trebui să intervenim prompt și pentru consolidarea malurilor erodate ale văii. Avem reabilitarea străzii Victoriei în zonă, care intră anul acesta în execuție, unde avem proiectul finanțat prin Planul Anghel Saligny.
 
Este necesar să găsim resurse pentru a racorda la rețeaua de apă anumite gospodării de peste vale. Știu, unii consideră prioritare doar proiectele majore, dar este inacceptabil ca în 2024, într-un municipiu ca Baia Mare, să existe case fără acces la apă potabilă!
 
Și aici, ca în alte zone, este nevoie de ridicarea gurilor de canalizare din carosabil. Am solicitat colegilor mei să facă demersurile necesare pentru a remedia această situație neplăcută.
 
Una dintre întâlniri a fost în fața Bisericii Sf. Mucenic Dimitrie, iar enoriașii și Consiliul Parohial au solicitat sprijin pentru lucrările care se execută aici. Vom face demersurile necesare pentru a găsi resurse să dăm o mână de ajutor.
 
Problemele legate de asigurarea liniștii și a ordinii publice, le vom ține mai bine sub control prin prezența poliției locale în zonă. În ultimele săptămâni deja am început să primim feedback pozitiv din partea cetățenilor din alte cartiere. Au înțeles și polițiștii locali că au susținerea noastră dacă și ei își exercită atribuțiile așa cum cetățenii au nevoie.
 
În cartier mai avem nevoie de încă un loc de joacă pentru copii, în partea spre Castel, aici vom face demersurile necesare pentru a putea cât mai curând împlini această nevoie. Avem și Căminul Cultural unde va trebui să găsim resurse pentru a executa reabilitarea necesară. 
Se incarca...