Primarul Cătălin Cherecheș: Respect și prețuire veteranilor de război, care au scris file din istoria României prin curajul și demnitatea lor, iubirea de neam și de patrie

29 Aprilie, 2023
 
Să ne aducem aminte și să lăsăm mai departe și generațiilor care vin după noi adevăratele lecții de iubire de neam și patrie, este datoria pe care o avem noi toți cei care astăzi ne întoarcem cu respect și prețuire spre veteranii de război.

Adevărați eroi, care au fost dispuși să facă sacrificiul suprem pentru integritatea țării noastre și pentru libertatea tuturor românilor. Uitați adesea de autorități, umiliți prin dezinteresul pe care Statul Român îl are pentru cei puțini care au mai rămas să ne învețe prin viu grai cele mai importante lecții. Lecția iubirii, dusă până la sacrificiu, lecția demnității și a curajului de a face ceea ce trebuie pentru țară și oameni. Generațiile de astăzi nu mai sunt dispuse să facă nici un sacrificiu pentru mai binele comunității și al țării, mai mult, prea ușor ne lăsăm influențați în a ne batjocori confrații și țara.
 
An de an vedem din ce în ce mai puțini veterani. Se sting cu aceeași demnitate, în liniște și modestie. Păcat că România nu știe să își respecte adevărații apărători. Am privilegiul astăzi de a transmite tuturor veteranilor de război mesajul de prețuire a întregii comunități băimărene, alături de cele mai alese urări de sănătate! Celor trecuți în eternitate, un pios omagiu, alături de un gând de consolare familiilor pe veșnicie îndurerate!
 

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...