Primarul Cătălin Cherecheș: Pas cu pas, punem în practică fiecare proiect pe care l-am propus băimărenilor!

24 Aprilie, 2021
200 de platforme moderne de colectare selectivă a deșeurilor vor fi amplasate pe raza municipiului Baia Mare, așa cum am promis. Este vorba despre platforme îngropate, dotate cu camere video, sigilate, cu cititoare de cartele și cartele pentru fiecare familie din Baia Mare. Platformele vor fi montate și amenajate în perioada 1 iunie - 31 octombrie. Astfel vom elimina dezastrul vizual și olfactiv de la actualele platforme, oferind cetățenilor posibilitatea de a se debarasa ușor și eficient de deșeuri, asigurând și colectarea selectivă, prietenoasă cu mediul.

În 2011, după ce am devenit primarul orașului nostru, am reglementat de urgență platformele de colectare a deșeurilor menajere. Am betonat suprafețele, am împrejmuit containerele și am asigurat pentru prima dată un anumit nivel de curățenie și ordine aici, în orașul nostru unde era o mare de praf și de mizerie. Pentru că noi, băimărenii, până în 2011, am trăit într-un oraș gri și murdar. Paradoxal, sunt fericit că majoritatea am uitat cum arăta orașul nostru din 1990 și până acum 10 ani, mă bucură criticile vehemente pe care le văd adesea pe rețelele de socializare. Asta înseamnă că ne-am obișnuit cu civilizația, curățenia, frumosul, că avem pretenții, ne iubim orașul, știm și facem multe fapte pentru mai binele comunității noastre. Chiar dacă, din păcate, tocmai cei mai vocali comentatori sunt cei care nu ar avea moralitatea de a vorbi pentru că nu fac nimic concret pentru oraș și pentru cetățeni, pentru mai binele tuturor. Acum, în 2021, facem un nou pas major pentru creșterea calității vieții în Baia Mare.
 
 
Dorim să aducem la standarde maxime salubrizarea, să oferim cetățenilor toată infrastructura necesară pentru depunerea deșeurilor stradale și menajere. Pe lângă platformele îngropate, montăm noi coșuri pentru deșeurile stradale, pe același principiu de a avea cu toții posibilitatea de a menține curățenia mai ușor și mai eficient, asigurând totodată și vizual frumusețea și ordinea orașului nostru. Din 5 mai vom începe impementarea unui alt sistem de colectare a deșeurilor de la coșurile stradale. Cele care astăzi sunt pe stâlpi vor fi înlocuite, după modelul celor din Viena, cu coșuri montate independent, cu sisteme de siguranță, cu scrumiere, de dimensiuni duble decât cele actuale și cu un design unic în România. Acum avem 2000 de coșuri, vom avea 3000 montate pe toată raza orașului nostru.

În paralel, vom monta bănci noi, unele mult mai rezistente, confortabile și plăcute vizual, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor. Cu toții ne dorim #BaiaMareCurată și #BaiaMareFrumoasă, un oraș în care ne respectăm unii pe alții, dar și mediul înconjurător. Evident, pe lângă efortul administrației locale este nevoie și de participarea noastră, a tuturor, pentru a menține aceste investiții, curățenia și dotările pe care ni le dorim pentru comunitatea noastră. Mobilierul urban este o investiție necesară pentru un oraș care își respectă cetățenii și turiștii, iar Baia Mare a evoluat foarte mult pe acest segment în ultimii 10 ani.
 
 
Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...