Primarul Cătălin Cherecheș: Nădejdea și curajul să se împletească în sufletul nostru precum șnurul roșu-alb pe care îl oferim sau purtăm în aceste zile la piept, de Mărțișor

01 Martie, 2023
Soarele răsare negreșit, natura își urmează cursul, după fiecare iarnă se ivește primăvara. Astăzi, într-o zi simbolică pentru noi, românii, de Mărțișor, îmi doresc să avem parte cu toții de o nouă etapă binecuvântată de Dumnezeu.
 
 
Nădejdea și curajul să se împletească în sufletul nostru precum șnurul roșu-alb pe care cei care păstrează tradiția îl poartă la piept sau îl oferă în această perioadă. Chiar dacă mai sunt câteva zile până începe primăvara din punct de vedere astronomic, să ne bucurăm de primii vestitori ai acestei perioade mult așteptate.
 
Legendele din jurul mărțișorului sunt multe și diferă în funcție de zonele țării. Eu aleg să văd prima zi de martie și acest simbol ca pe unul al credinței în bine și frumos, al triumfului credinței și al biruinței binelui. Și cum aceste caracteristici ne poartă cu gândul la Dumnezeu, dar și la ființele care ne fac viața mai frumoasă, mai împlinită, tuturor doamnelor și domnișoarelor le dăruiesc un Mărțișor simbolic, alături de toată prețuirea mea!

Dr. Ec. Cătălin Cherecheş,
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...