Primarul Cătălin Cherecheș: ''Minuni se întâmplă în fiecare zi. Dumnezeu lucrează prin oameni cu suflet mare, atenți la nevoile celor din jur''

29 Iulie, 2021
“Minuni se întâmplă în fiecare zi. Dumnezeu lucrează prin oameni cu suflet mare, atenți la nevoile celor din jur. Vreau să vă povestesc despre un incident cu final fericit. Despre niște copii care au învățat și simt că aparțin comunității noastre, o comunitate ca o mare familie, în care ne ajutăm unii pe alții. Despre niște oameni pe care sunt mândru și recunoscător să îi numesc colegii mei, de la direcția Poliția Locală, o echipă de tineri profesioniști și sufletiști. Iuliana Goloman și Norbert Buzatu se aflau în patrulare în zona Aleea Rotundă în momentul în care, de nicăieri, a apărut un băiețel care a intrat în plin în mașina lor cu bicicleta. Puteți sta liniștiți, acesta nu a pățit nimic, a tras doar o sperietură.
 
Colegii mei au tratat întregul incident cu foarte mult profesionalism și blândețe. Au însoțit copilul în apropiere, unde se afla bunica alături de sora acestuia. Agenții l-au încredințat pe copil bunicii, explicându-i acesteia în ce pericol s-a aflat băiatul nesupravegheat fiind pe o stradă circulată de mașini. S-au interesat puțin de situația familiei. De la bunica înlăcrimată au aflat despre greutățile pe care acești copii le cunosc de mici. Se străduiește să le ofere cele necesare, frații fiind în grija ei.
 
Băiatul împrumutase o bicicletă de la un alt copil, el neavând una și pornise bucuros să o încerce. Nu a fost atent și a ieșit din perimetrul parcului, moment în care s-a intersectat cu echipajul Poliției Locale. Poate mulți alți polițiști s-ar fi rezumat la a mustra copilul și poate chiar ar fi amendat tutorele, dar colegii mei au simțit că pot și trebuie să ajute. Au explicat bunicii și copiilor care sunt regulile de circulație și conduită în spațiul public, pentru siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic, dar au mers mai departe: au promis că se vor întoarce cu o surpriză.
 
Au apelat la alți colegi și prieteni, persoane care doresc să își păstreze anonimatul și au cumpărat o bicicletă pentru băiețel și o pereche de role pentru surioara lui. Apoi, așa cum au promis, s-au întors pentru a le face o bucurie celor doi frați.
 
 Multe astfel de fapte au loc fără să fie făcute publice, însă consider că în zilele noastre, atunci când niște oameni pun mână de la mână și fac un bine celor din jurul lor, trebuie dat ca exemplu. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să nu rămânem pasivi și să ajutăm atunci când putem. Poate nu reușim de unii singuri, însă uniți putem schimba multe!”
 
Cătălin Cherecheș 
Primarul Municipiului Baia Mare 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Se incarca...