Primarul Cătălin Cherecheș: CNCD mi-a dat dreptate în privința demersului cu cerșetorii ridicați de pe domeniul public și puși la muncă în folosul comunității!

07 Aprilie, 2021
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis prin Hotărârea nr. 202 din 10 februarie 2021, în urma reclamației mai multor organizații neguvernamentale cu privire la postările făcute de mine pe Facebook cu privire la gestionarea problemei cerșetoriei în Baia Mare că acestea NU sunt discriminatorii.

Vă readuc aminte că în urmă cu un an am informat opinia publică cu privire la acțiunile colegilor mei de la Direcția Asistență Socială care ridică cerșetorii de pe domeniul public, îi însoțesc la adăpostul public unde beneficiază de diverse servicii și de sprijin, iar ulterior, cei care acceptă, sunt angrenați în diverse activități pe domeniul public, în folosul comunității. Astfel responsabilizăm oamenii, le oferim o mână de ajutor, dacă doresc, în schimb le cerem implicare în folosul comunității. Îi putem ajuta să renunțe la viața pe străzi, să se reabiliteze, să își găsească un loc de muncă, un acoperiș deasupra capului, iar între timp ne pot ajuta să ne facem treaba pentru comunitate. Asta deranjează tot felul de organizații care știu doar să încaseze fonduri și să se lăfăie câțiva în lux, în timp ce grupurile țintă pentru care manifestă se scaldă în aceeași mocirlă.

Sunt obișnuit deja cu faptul că de fiecare dată când fac ceva bun pentru comunitate deranjez pe cineva, supăr vreo organizație, sare un ONG cu acuzații deplasate și în loc să evoluăm, să avem cu toții locul nostru în această comunitate, cu drepturi dar și obligații, stăm și ne judecăm sau ne contrăm, pierdem timp prețios și consumăm inutil resurse.

Găsiți mai jos decizia integrală a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Chiar dacă această entitate ne-a prejudiciat comunitatea în trecut, punându-mi piedici, mă bucur că de această dată a fost luată o decizie firească, în temeiul legii. În ceea ce mă privește pe mine, voi continua să iau decizii grele ori considerate controversate de către unii sau alții, atât timp cât acestea sunt în beneficiul băimărenilor și a orașului nostru. Nu caut să fiu aplaudat, sunt dornic să văd odată acest oraș curat și ordonat, în care toți avem un rost și un rol, drepturi și, bineînțeles, obligații
 

Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...