Primarul Cătălin Cherecheș: Am asigurat toate condițiile pentru ca meciul de fotbal Minaur Baia Mare - Universitatea Craiova să se desfășoare în condiții de siguranță

28 Octombrie, 2021
 
 
“Am avut un meci important pe Stadionul Viorel Mateianu, între Minaur Baia Mare și Universitatea Craiova, în optimile Cupei României. Noi, aici, în Baia Mare, am dovedit mereu că suntem gazde bune. Ne-am pregătit cum am putut mai bine pentru acest eveniment de interes pentru iubitorii sportului în general, al fotbalului în special. A fost montată o instalație de nocturnă și cu toții așteptam să ne putem bucura și susține împreună echipa noastră. Din păcate, suporterii nu au avut acces pe stadion, cu toate că am asigurat toate condițiile pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță.
 
 
Prin decizia Guvernului, în vigoare din 25 octombrie, s-a interzis accesul suporterilor la meciuri pentru următoarea lună. Chiar dacă partida s-a disputat pe stadion, în aer liber și am fi facilitat accesul celor vaccinați sau cu teste negative, inclusiv corturi pentru testare la fața locului, înainte de eveniment. Felicit ambele echipe, cu atât mai mult cu cât pentru sportivi, să joace fără susținători alături, este cu certitudine crunt. Îi mulțumesc, pentru prietenia pe care am legat-o, lui Laurențiu Reghecampf, un om de o calitate umană și profesională de excepție.
 
 
Sunt un om rațional și înțelegător. În calitate de primar am făcut eforturi poate supraomenești pentru a limita efectele negative ale pandemiei în Baia Mare, sunt primul care ar opri accesul persoanelor la evenimente care reprezintă un minim pericol. Însă nu pot să găsesc logica în măsurile pe care, în ultima vreme, guvernanții le impun. Închidem grădinițe și școli, refuzăm participarea la unele manifestări în aer liber, în condiții de distanțare ferme, cu măsuri de prevenire, dar avem liber la altele... Anul trecut, doar pentru că am cerut sa fie respectați de către jandarmi și poliție suporterii care stăteau civilizat, dar umilitor, în afara stadionului, am fost amendat cu 10.000 lei... Nu voi detalia, pentru a nu supăra pe nimeni, însă nu pot să nu fiu măcar surprins de incoerența măsurilor adoptate în ultima perioadă. Dacă organizam un miting politic de susținere a unora sau altora, dacă era pentru un vot politic, fie el și simbolic, fac pariu că nu era o problemă să participe 5000 de oameni... Am fost gazde pentru un meci care s-ar fi desfășurat în condiții sigure pentru câteva sute de suporteri pe puțin, dar nu am avut voie... Concluzionați voi, eu pot doar să spun că încep să mă satur de batjocura pe care o practică cei aleși să ne reprezinte!”
 
 
Dr.Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...