Primarul Cătălin Cherecheș: 5 mai este ziua în care, anual, celebrăm artiștii plastici băimăreni

06 Mai, 2022
Aducem un omagiu celor trecuți la ceruri, din respect și prețuire pentru faptul că au creat, sprijinit și desăvârșit un adevărat simbol al orașului nostru: Școala de Pictură de la Baia Mare.
 

În același timp, sprijinim artiștii contemporani, cărora le oferim susținere cum nu a existat timp de mai multe decenii.

Ziua dedicată artiștilor plastici băimăreni a debutat și în acest an cu depunerea de jerbe de flori la mormântul primarului Oliver Thurman de al cărui nume se leagă această frumoasă poveste a orașului nostru, respectiv la Pantheon-ul ridicat în 2014, la inițiativa mea, în memoria artiștilor din Școala Băimăreană.

Am dezvelit cu această ocazie noi panouri urbane cu reproduceri după lucrări de artă celebre, care reprezintă diverse zone din Baia Mare. Primele astfel de panouri au fost oferite publicului larg în urmă cu un an și au fost foarte apreciate de cetățeni și turiști deopotrivă.

Am ales să continuăm acest demers menit să aducă bucurie, deopotrivă și să onoreze artiștii care au pus Baia Mare pe harta cultural - artistică a Europei cu noi lucrări pe care vă invit să le descoperiți în cadrul plimbărilor voastre în zona Centrului istoric al orașului nostru.
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...