Primăria Baia Mare construiește două noi creșe în cartierul Vasile Alecsandri! Săptămâna viitoare încep lucrările de execuție

06 Iunie, 2024
 
Prin grija primarului interimar Doru Ioan Dăncuș, noile unități de educație timpurie vor oferi condiții la cele mai înalte standarde pentru 150 de copii

Construcția a două noi creșe în municipiul Baia Mare intră în linie dreaptă. Anunțul a fost făcut de primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș.
 
Potrivit acestuia lucrările efective vor începe săptămâna viitoare și până anul viitor noile creșe vor fi finalizate, dotate la standarde înalte și pregătite să preia 150 de antepreșcolari.
 
Creșă de dimensiuni mici pe strada Melodiei
 
Primarul interimar, Doru Ioan Dăncuș: „Am intrat în linie dreaptă cu alte două obiective de investiții extrem de importante pentru Baia Mare, în special pentru părinții din oraș. Am finalizat procedurile legale, a fost desemnat constructorul și de săptămâna viitoare începem lucrările efective pentru construcția creșei de dimensiuni mai mici din zona Melodiei, cu o capacitate de 40 de locuri.
 
Unitatea va avea 4 dormitoare, două camere de joacă, vestiare, grupuri sanitare, inclusiv unul pentru persoanele cu dizabilități, zonă administrativă, cabinet medical și tot ce e necesar și ce ține de buna desfășurare a unei astfel de instituții la cele mai înalte standarde. Așa cum am spus, organizarea ține de constructor, iar lucrările în acest caz vor începe săptămâna viitoare. Continui să muncesc corect și onest pentru băimăreni, să fiu transparent și să mă țin de cuvânt în tot ceea ce îmi asum.”
 
Creșă de dimensiuni mari în cartierul Pintea
 
Potrivit primarului interimar Doru Ioan Dăncuș, în paralel vor fi demarate lucrările pentru o altă creșă care va fi edificată în cartierul Pintea și finalizată în decursul anului viitor: „Am primit de asemenea ordinul de începere și pentru cealaltă creșă, de dimensiuni mai mari, pe care o realizăm în cartierul pe care l-am denumit Pintea, respectiv zona dintre strada Gării și bulevardul Unirii și care va fi, de asemenea, finalizată în decursul anului viitor. Ambele creșe vor avea o capacitate totală de 150 de locuri, acoperind astfel aproape jumătate din necesar. Între timp, finalizăm lucrările de amenajare la grădinița de pe strada Industriei, acolo unde am anunțat că vom avea alte 40 de locuri pentru antepreșcolari începând din toamnă”.
 
Doru Ioan Dăncuș: „Educația este și rămâne o prioritate pentru mine“
 
Noile investiții reprezintă continuarea eforturilor administrației publice locale și a primarului interimar Doru Ioan Dăncuș pentru asigurarea de condiții optime în creșe, grădinițe, școli și licee atât pentru copii și elevi, cât și pentru dascăli.
 
„Educația este și rămâne o prioritate pentru mine. Așa cum am mai arătat, continuăm să investim în infrastructura școlară. Avem depuse proiecte pentru reabilitarea energetică a fiecărei instituții de învățământ din oraș, construim săli de sport și terenuri de sport pentru toate școlile și liceele care nu au astfel de facilități, dotăm unitățile de învățământ și, mai ales, ne preocupăm de siguranța elevilor și a dascălilor. Am încredere că putem și vom aduce condiții optime pentru copiii și profesorii din Baia Mare “, a arătat Doru Ioan Dăncuș.
 
 
Se incarca...