Mesajul primarului Cătălin Cherecheș la aniversarea a 50 de ani de la înființarea Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramureș

24 Septembrie, 2018
 
În urmă cu cincizeci de ani, în baza Ordinului Ministrului Forțelor Armate în data de 1 octombrie 1968 a fost înființat Divizionul 612 Artilerie Antitanc, având garnizoana în Baia Mare. De atunci și până astăzi, în jumătate de secol de existență, numeroase generații de militari au scris file importante din istoria acestei țări. Faptele lor de eroism au adus prestigiul unității dumneavoastră, instrucția trupelor sau aplicațiile tactice, consemnând rezultate pozitive în pregătirea perioadei de comandament.
 
Astăzi, la ceas de sărbătoare, când aniversați 50 de ani de la înființarea Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramureș vă felicit pentru spiritul unic de camaraderie specific militarilor din Armata Română. Pe parcursul acestei jumătăți de secol ați dat dovadă de solidaritate și de curaj pentru a înfrunta primejdiile din teatrele de operațiune.
 
Vă sunt recunoscător că în pofida vremurilor grele pe care le trăim, minusurile nu au afectat și tagma din care faceți parte, nu v-au răpit valorile care stau la baza meseriei pe care ați ales-o. Și v-ați ales o meserie pe care o purtați cu fruntea sus, cu o atitudine demnă pentru cei care s-au angajat prin jurământ să spună „prezent” nevoilor armatei.
 
Împărtășiți împreună cu colegul de lângă dumneavoastră valori comune precum mândrie, loialitate, onestitate, demnitate, onoare, disciplină și dăruire. Dincolo de aceste valori, cariera militară este un mod de viață în care fiecare dintre dumnevoastră, cei care luptați pentru patrie, puneți mai presus dragostea față de neam decât familiile care vă așteaptă acasă.
 
Vă mulțumesc pentru toate exemplele de luptă pe care le oferiți societății civile și acum, la ceas aniversar vă urez să aveți parte de cât mai multe misiuni finalizate cu succes.
 
 
Cu prețuire,
Cătălin Cherecheș,
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...