Mesajul primarului Cătălin Cherecheș de Ziua Drapelului

26 Iunie, 2021
 
 
Iubirea de țară și de semeni îmi este adânc înrădăcinată, fiind una dintre valorile care mi-au fost insuflate din fragedă pruncie. Sărbătorile menite să celebreze simbolurile noastre sunt pentru mine momente importante și îndemn pe fiecare dintre voi să le prețuiți, iar iubirea aceasta să o transmiteți și generațiilor care vin după noi.
 
Pentru Tricolorul nostru prețuit mulți eroi s-au jertfit! Pe lângă simbolistica oficială, roșul cred că reprezintă sângele lor, din care pământul țării noastre s-a hrănit, fiind vărsat pentru integritate și libertate. Albastrul drapelului reprezintă și cerul unde Dumnezeu i-a pus la dreapta sa pe acești români care au dus iubirea până la sacrificiu, veritabili patrioți. Galbenul vreau să cred că semnifică speranța mai binelui care urmează pentru români și pentru România!
 
Avem datoria morală de a face tot ce ne stă în putință pentru a păstra intacte valorile neamului nostru, integritatea ţării, în aceeași măsură contribuind la dezvoltarea continuă a României. Eu sunt dispus să fac tot ceea ce îmi stă în putere și mai mult, pentru acest deziderat. Să fim cu toții dispuși să ne iubim țara și să o protejăm mai ales de inamicii din interior!
 
Mă închin cu iubire şi respect în faţa Drapelului Naţional al României și astăzi, la fel cum o fac în fiecare zi a vieții mele. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze românii și România!


Dr. Ec. Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...