Mesajul primarului Cătălin Cherecheș cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

16 Martie, 2021
Iubesc Baia Mare, iubesc oamenii împreună cu care formăm un întreg, o mare familie numită comunitatea băimăreană. Sunt român, dar celebrez pe 15 martie, alături de prietenii, de frații maghiari. Simt în suflet mândria și bucuria de a face parte din această familie multiculturală. Pentru că una dintre valorile neprețuite ale comunității noastre este diversitatea și multiculturalitatea.
 
Respectul și dragostea pe care ni le purtăm unii altora, bucuria cu care participăm la manifestările culturale și artistice ale fiecărei etnii care face parte din familia noastră. Emoția și bucuria revederii cu diverse ocazii, mândria copiilor și tinerilor care urcă pe scenă cu prilejul manifestărilor, aplauzele noastre sincere, sunt lucruri care îmi lipsesc și mie, la fel ca tuturor, în această zi.
 
Mă uit peste fotografii și îmi aduc aminte cât de bine ne era și nu știam, când puteam să ne bucurăm împreună.
 
Am mulțumirea de a fi atent la nevoile comunității, în general și de a rezolva problemele care inevitabil apar, inclusiv în comunitatea maghiară. Sunt aici pentru toți băimărenii, ușa mea este deschisă în permanență tuturor. În așteptarea unor vremuri mai bune, când vom putea din nou să ne dăm mâna, să râdem și să ne bucurăm împreună, vă salut cu drag pe toți și vă dedic câteva fotografii din amintirile zilelor de 15 martie trecute.
 

Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare 
Se incarca...