Mesajul primarului Cătălin Cherecheș cu ocazia Zilei Internaționale a Pompierilor

Mulțumiri din suflet, cu nemăsurat respect și prețuire pentru supereroii pompieri care intervin neobosit pentru salvarea noastră și în aceste vremuri de încercare


Ziua Internațională a Pompierilor se sărbătorește în 4 mai în lumea întreagă începând cu anul 1999, în plus față de zilele naționale din fiecare țară (în România fiind13 septembrie). Meseria de pompier nu este una oarecare, este o chemare, o dovadă de curaj și spirit de sacrificiu. Pompierii sunt, pe lângă alte vocații a căror activitate implică salvarea de vieți, salvatori fără de care am fi vulnerabili în fața situațiilor neprevăzute.

Am ales să transmit astăzi, 4 mai, un mesaj dedicat tuturor pompierilor, mai ales celor din Baia Mare și Maramureș, în semn de respect și prețuire pentru eforturile din ultima perioadă. În timp ce majoritatea cetățenilor și-au redus sau suspendat activitatea pe perioada pandemiei și implicit a stării de urgență din țara noastră, unele categorii sunt nevoite să fie la datorie zi și noapte. Riscul e și mai mare, intervențiile și mai dificile, însă pentru pompieri este doar o nouă zi în care își iau costumele de supereroi și așteaptă chemarea să salveze. În ultima perioadă, din nefericire, au fost prea multe, mult prea multe intervenții periculoase, dar ei, cu profesionalism și dedicare, au reușit să facă față tuturor situațiilor din care au ieșit învingători, chiar dacă s-au luptat ore în șir cu flăcările sau alte situații de urgență în care a fost nevoie de intervenția lor.

Dragii noștri supereroi, vă multumim din suflet pentru toate valorile pe care le reprezentați și promovați, pentru toate reușitele voastre prin care ați salvat vieți din situații critice, pentru exemplul pe care îl reprezentați pentru noi și copiii noștri! Respect și prețuire, dragi pompieri! Dumnezeu să vă ocrotească! La mulți ani cu sănătate și intervenții din care să vă întoarceți victorioși, în siguranță!


Dr.Ec.Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
Se incarca...