Mesajul primarului Cătălin Cherecheș cu ocazia Zilei Eroilor

17 Mai, 2018
‘’În fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, îi comemorăm pe eroii noștri căzuți în războaie, pe cei care s-au jertfit pe altarul patriei pentru ca noi astăzi să cunoaștem ce înseamnă să fim liberi în simțiri și gândire.
Această sărbătoare națională trebuie să fie un moment de prețuire pentru fiecare băimărean și fiecare român. În Anul Centenarului, când istoria e tot mai prezentă, trebuie să oferim cinste și onoare așa cum se cuvine celor care au luptau cu sacrificiu pentru binele generațiilor viitoare. Jertfa eroilor trebuie să ne fie un exemplu suprem de iubire de țară, o lecție pe care să o predăm copiilor și tinerilor noștri nu doar în zile de sărbătoare, un act de curaj, un model despre ce înseamnă cu adevărat iubirea de țară și mândria de a fi român.

Astăzi este datoria noastră morală de a așeza o floare la troițele sau lespezile de mormânt care adăpostesc adevărate lecții de vitejie, arătând astfel respectul cuvenit celor care s-au jertfit pentru ca noi să ducem o viață clădită în pace, în armonie cu valorile insuflate de actul de curaj de care au dat dovadă eroii neamului românesc.

Respect și eternă prețuire eroilor României!’’
 
 
Se incarca...