Mesajul primarului Cătălin Cherecheș cu ocazia Zilei Eroilor

10 Iunie, 2021
 
Eroismul românilor care s-au sacrificat pe altarul iubirii de patrie și de neam să ne fie veșnic exemplu nouă și generațiilor care vin.
 
Celebrăm astăzi, de sărbătoarea Înălțării Domnului, românii al căror eroism rămâne lecție de căpătâi pentru toți cei care simt și trăiesc pentru români și pentru România. Ne aducem aminte cu mulțumire și prețuire de toți cei care s-au sacrificat pentru libertatea și integritatea țării, din iubire pentru români și pentru România.
 
Clopotele bat astăzi de-a lungul şi latul României, în memoria eroilor, iar noi, generațiile actuale, avem obligația morală de a preda lecția faptelor și vitejiei lor generațiilor care vin, păstrându-le vie amintirea. Fie că au pierit pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori, eroii noştri au luptat pentru un ideal şi au plătit cu prețul vieții pentru libertatea şi demnitatea românilor, apărând prin sacrificiul suprem pământul sfânt al României.
 
Sângele lor şi lacrimile familiilor acestora au scris istoria neamului nostru, să le fim recunoscători şi să îi prețuim pe vecie! Să luăm aminte de jertfa lor, să nu permitem nimănui să ne dezbine, să luptăm fiecare, puțin sau mult, cât şi cum putem, prin toate mijloacele posibile, prin rugăciune şi prin acțiune, pentru integritatea românilor şi a României. Dumnezeu să binecuvânteze românii şi România!
 
 
Cu prețuire eternă,
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...