Iubesc România!

24 Ianuarie, 2015
Este cea mai simplă, dar sinceră declaraţie de iubire pe care o putem face fiecare dintre noi ţării noastre. Cu atât mai mult astăzi, 24 ianuarie 2015, când se împlinesc 156 de ani de la primul eveniment major  care a dus la formarea României ca stat, când Moldova și Țara Românească au devenit un întreg. Mica Unire, cum este numit acest important moment din istoria neamului românesc, a avut la bază o serie de valori care trebuie preţuite, menţinute şi predate generaţiilor care vor veni după noi.
 
Iubirea de ţară şi de semeni nu trebuie umbrită de nemulţumirile pe care fiecare dintre noi le avem. Schimbarea pe care ne-o dorim pentru România se află în fiecare dintre noi, în fiecare român. Puterea de a schimba în bine destinul ţării noastre o avem însă doar împreună noi, toţi românii, uniţi. Nu trebuie să permitem nimănui să ne dezbine, indiferent în ce colţ al lumii ne-ar purta paşii, cu toţii ne întoarcem la rădăcină, mereu. Împreună suntem România!
 
În rugăciunile noastre să îi pomenim astăzi pe bravii români care au contribuit la Unirea Principatelor Române. Să ne rugăm bunului Dumnezeu să ne ofere înţelepciunea şi puterea de a duce mai departe ceea ce predecesorii noştri ne-au lăsat în grijă, să repunem România pe drumul dezvoltării şi al prosperităţii. Eu asta îmi doresc şi pentru asta muncesc zi de zi. Pentru că iubesc România şi voi fi mereu mândru că sunt român!
 
Cu preţuire,
 
Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare
SCRIE UN COMENTARIU
Se incarca...