Încurajați copiii și tinerii să aibă curajul de a alege meserii onorabile
Respect și prețuire pompierilor băimăreni pentru curajul și devotamentul cu care ne protejează comunitatea!

13 Septembrie, 2023
 
Avem astăzi un bun prilej de a aduce în prim-plan sacrificiile unor oameni speciali, aflați neobosit în slujba comunității. Sunt convins că pompierii aleg această meserie din chemare, din dorința de a face bine, de a salva, nicidecum pentru retribuția rușinos de minimală pe care o încasează din partea statului. Își pun zi de zi propria viață în pericol pentru a salva viețile altora și pentru a proteja bunurile cetățenilor, ale comunității. Câți dintre noi ne-am asuma aceste sacrificii?
 
Vorbiți-le copiilor despre pompieri, în discuțiile despre reguli de siguranță și prevenție. Nu uitați să menționați despre curajul și devotamentul lor exemplar. Cunoscând teoria și având sute de ore de antrenament la activ, ei aleargă înspre situațiile periculoase în timp ce majoritatea fugim de ele. Sunt recunoscător pompierilor pentru că reprezintă spiritul eroic al comunității noastre. Ei sunt cu adevărat niște eroi, alături de noi permanent, iar asta ne oferă adesea puțin apreciatul sentiment de siguranță.
 
Astăzi, majoritatea tinerilor vor să fie influenceri și antreprenori, la fel cum intr-o vreme toți părinții visau să își vadă copiii medici, ingineri... Încurajați tinerii să vadă profesia de pompier ca pe o opțiune onorabilă pentru viitorul lor și al nostru. Fără eroi în uniforme, nici medicii, nici inginerii și, bineînțeles, nici influencerii nu ar fi în siguranță.

Lumea în care trăim ne îndeamnă din ce în ce mai des să ne mulțumim cu socializarea virtuală. Totul se află la doar un click distanță. Dar meseria de pompier, înseamnă la fel de mult și muncă în echipă și solidaritate. Valori care adesea în ziua de astăzi nu mai sunt suficient apreciate. Ei depind unii de ceilalți în situațiile nedorite pe care le înfruntă și eforturile lor nu ar avea succes dacă nu ar face front comun.

Mai mult decât eroii noștri impunători prin curaj și ținută, pompierii sunt și cetățeni model care contribuie comunității noastre în multe feluri. Câți suntem conștienți că munca unui pompier nu se termină când acesta iese din tură? De cele mai multe ori aceștia fac activități de voluntariat, salvează vieți și în timpul liber, dar mai ales, fac multă muncă de prevenție și educație pentru siguranță. Pentru toate acestea, măcar astăzi, de ziua lor, să le spunem un mare și sincer MULȚUMESC.

În numele meu și al comunității băimărene, dragi pompieri, îmi exprim recunoștința și aprecierea pentru efortul vostru neobosit în slujba cetățenilor și a municipiului Baia Mare. Sunteți extrem de valoroși pentru comunitatea noastră! Vă mulțumim pentru prezență, implicare, curaj, pentru toate momentele în care noi am putut să ne simțim în siguranță în timp ce voi ați luptat în prima linie pentru noi! Sunt și suntem alături de voi!
 
 
Cu prețuire,
Dr. Ec. Cătălin Cherecheş,
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...