Grigore Leșe, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare!

19 Februarie, 2024
 
Primarul interimar, Dăncuș Ioan Doru: “Mulțumim, Excelență! Grigore Leșe, la 70 de ani - Cetățean de onoare al municipiului Baia Mare! Cel mai demn mod prin care puteam recunoaște și mulțumi pentru genialitatea sa și pentru toți anii în care a fost unul dintre cei mai eficienți reprezentați ai Maramureșului! Mă bucur că am fost împreună la acest moment aniversar cu Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, dar și cu alți oameni care au ținut să îi fie aproape lui Grigore Leșe la acest spectacol.
 
Bunul simț, învățat de la părinții mei, în Ieudul meu natal, nu îmi permite să mă pun în aceeași propoziție cu oameni care prin toată viața și activitatea lor s-au dedicat întru-totul unui scop mai presus de sine, de puterea de înțelegere a majorității, pentru cei din jurul lor, pentru înaintașii noștri, pentru cei care vin după noi. Așa cum este maestrul Grigore Leșe!
 
Am fost onorat să fiu totuși pe aceeași scenă, astăzi, cu Excelența Sa. Da, așa ar trebui să ne adresăm unui om simplu în genialitatea sa, care a reușit în majoritatea anilor săi de până acum să fie unul dintre cei mai buni ambasadori (onorifici) ai Maramureșului. A purtat prin vorba, cântecele și ținuta sa, ca o carte de vizită umană, toate valorile care ne definesc pe noi, maramureșenii.
 
Din Țara Lăpușului, Grigore Leșe a fost mereu și prietenul băimărenilor. A dus mai departe, la nivel înalt, adesea, dar și public, grijile, preocupările, zbaterile administrative de aici, fiind și pentru Baia Mare un adevărat ambasador. Unde politico-administrativul nu a avut ușa deschisă, a avut-o Grigore Leșe! A susținut multe proiecte din sfera cultural-artistică, a venit cu sfaturi prețioase, a vorbit cu multă iubire și demnitate despre băimăreni și Baia Mare.
 
În numele meu, al colegilor din Consiliul Local, al comunității băimărene, am avut onoarea să îl disting pe Grigore Leșe cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare. La spectacolul aniversar de la Teatrul Municipal, Grigore Leșe l-a avut invitat și pe părintele Radu Preda, profesor și scriitor, căruia i-am dăruit un nod maramureșean.” 
Se incarca...