Gânduri de respect, iubire, prețuire și rugăciune de 1 Martie:

01 Martie, 2022
Doamne, Dumnezeul nostru, ajută-ne să trăim în pace, cu respect și iubire între popoarele lumii! Protejează, Doamne, frații noștri ucrainieni, binecuvântează toate doamnele și domnișoarele, mamele, bunicile, surorile și fetele noastre! Maica Domnului, ocrotește copiii noștri!
 
 
Sărbătorim astăzi Mărțișorul, bucurându-ne simbolic de triumful primăverii asupra iernii, de reînnoirea timpului și renașterea naturii. Anul acesta sărbătoarea Mărțișorului ne găsește într-un moment sensibil, când gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de cei greu încercați, care luptă astăzi la propriu pentru triumful primăverii asupra iernii.

Să fim alături în rugăciune și sprijin pentru toate mamele care și-au luat copiii în brațe, salvându-se din fața războiului, dar și pentru românii minunați care au dovedit că Occidentul nu e departe de România, ci dimpotrivă, începe de aici!

În contextul ultimelor evenimente tulburătoare, când umanitatea se află sub pericolul unor demersuri violente împotriva oamenilor și a păcii, îmi manifest întreaga apreciere și susținere pentru frații noștri ucrainieni, care ne oferă un adevărat exemplu de iubire de țară și de neam, rezistând eroic în fața unui asediu pe care toată lumea modernă îl condamnă cu vehemență.

Admirația și recunoștința mea se îndreaptă astăzi mai ales către mamele care au pornit spre necunoscut din dorința de a salva viața copiilor lor, dar și către femeile care au rămas în Ucraina și au luat arma în mâini pentru a apăra libertățile pe care majoritatea dintre noi le luăm ca fiind sigure și nu le prețuim tot timpul așa cum ar trebui. Mă rog neîncetat pentru pace, pentru oprirea oricăror acte prin care se pierd prețioase vieți omenești, pentru claritatea liderilor lumii și pentru un viitor în care să ne tratăm cu toții cu respect și dragoste, așa cum poporul român a dovedit în aceste ultime zile, fiind sprijin pentru cei aflați în nevoie.

Mulțumesc și felicit pentru implicare societatea civilă, tinerii și copiii, adulții și seniorii care au lăsat totul pentru a le fi de folos celor care fug de atrocități, care au nevoie de un gând bun, o mână de ajutor, un loc sigur unde să își tragă sufletul.

Împreună suntem pacea și iubirea de care avem nevoie în lume! Cu fiecare astfel de gest scriem un nou fel de istorie, în care respectul și iubirea între popoare sunt valori care ne ghidează spre lumea nouă la care visăm: o lume în care suntem cu toții frați, în care nu acceptăm războaie între popoarele lumii, unde fiecare dintre noi are un loc sub soare și este tratat echitabil, cu respect, prețuire, dragoste și înțelegere!
Așa să ne ajute Dumnezeu!
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...