Exclusivitate - Programul Oficial al ediției a 25 -a a Festivalului Castanelor 2017

28 August, 2017
Evenimente deosebite la sarbătoarea de suflet a băimărenilor

În perioada 21-24 septembrie 2017 va avea loc ediția 25 a Festivalului Castanelor, o manifestare cu tradiție a municipiului Baia Mare. Pe parcursul celor 4 zile de festival, la cele 2 scene amplasate pe raza municipiului, precum și în locațiile bine cunoscute de băimăreni vor avea loc evenimente deosebite, toate grupate sub umbrela Festivalului Castanelor.
Artisti precum Thomas Anders & Modern Talking Band, Goran Bregovic &Band, Andra, Delia, Smiley, Carla s Dreams sau Holograf vor concerta în septembrie 2017 în Baia Mare.
Pe lângă evenimentele artistice, la castane se vor mai organiza o serie de evenimente așteptate cu drag, an de an de băimăreni.
Dorința primarului Cătălin Cherecheș și a municipalității este ca în acest an Festivalul Castanelor să cuprindă o paletă largă de evenimente și spectacole.
Începând de joi și până duminică, se dorește ca un număr cât mai mare de băimăreni și invitații lor să participe la această sărbătoare de suflet.
Festivalul Castanelor 2017 va fi o ediție care va demonstra capacitatea de organizare de mare evenimente a municipalității în perspectiva anului 2018 când Baia Mare poate deveni Capitală a Tineretului în România. Va fi o organiare mult mai atentă pe diverse paliere, dar mai ales în ceea ce privește curățenia, ordinea publică și igiena. Un punct esențial va fi cel al amplasării de toalete ecologice, atât ca număr cât și ca amplasare.

Joi, 21 septembrie 2017, comunitatea băimăreană își va sărbători cuplurile care și-au unit destinele prin căsătorie în anul 1967.
Municipalitatea va oficia în cadru festiv peste 100 de cupluri care împlinesc 50 de ani de căsătorie în decursul anului 2017, în cadrul evenimentului Nunta de Aur.
Tot joi, primarul Cătălin Cherecheș nu i-a uitat pe cei mici, astfel Gașca Zurli și Ella Bella îi vor încânta pe cei mai tineri băimăreni la scena din Centrul Vechi, cu începere de la orele 18.00.Tot atunci trupe locale și teatru pentru copii vor completa acest spectacol.
 
Vineri, 22 septembrie, 2017 Thomas Anders & Modern Talking Band alături de băimăreni
Municipiul Baia Mare va realiza în Piața Revoluției ediția 34 a Expo Flora Maramureș. Iubitorii de flori sunt așteptați de vineri până duminică între orele 09.00 – 21.00 să admire florile și aranjamentele florale ce vor compune ediția din acest an.
Tot vineri de la ora 11.00 are loc deschiderea oficială a celei de-a 25-a ediție a expoziției internaționale Rivulus Dominarum 2017”, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.
Evenimentul are loc în Centrul de Instruire și Marketing Baia Mare, iar doritorii pot vizita această expoziție între orele 11.00- 20.00.
O altă manifestare este organizată de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” sub genericul Festivalul Minorităților ”Diversitate și Unitate prin Tradiții”. Evenimentul va avea loc în Centrul Vechi al Municipiului Baia Mare, de la ora 16.00.
Seara, pe scena mare vor urca artiști consacrați ai scenei autohtone și internaționale.
Nume precum: Thomas Anders & Modern Talking Band, What s Up, Andra, Voltaj, Delia îi vor încânta pe băimăreni. Pe scena din Centrul Vechi va avea loc un spectacol extraordinar de muzică simfonică.
 
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, la ora 12 Parada Festivalului Castanelor 2017
După concertele de vineri seara, sâmbătă 23 septembrie 2017, ora 12 băimărenii sunt invitați la Parada Festivalului Castanelor 2017. Municipiul Baia Mare a pregătit și traseul din acest an al paradei: Bd. Unirii ( Parcul Mara)- Bd. București – P-ța Revoluției – str. Gheorghe Șincai- P-ța Libertății – Câmpul Tineretului, unde va avea loc și ședința festivă de castane.
Cealaltă manifestare care începe la ora 13.00 este un vernisaj al expoziției ”Studio Studențesc 2017”. Evenimentul este organizat de Filiala Uniunii Artiștilor Plastici din Baia Mare, iar expoziția rămâne deschisă în perioada 19 septembrie – 2 octombrie 2017, la Galeria de Artă a UAP din Bd. București, programul de vizitare fiind de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00. Sâmbătă seara, pe scena din Centrul Vechi vor urca Mihai Mărgineanu și Hrușcă @ Friends.
La scena mare, iubitorii de muzică modernă vor putea asculta concertele extraordinare ale unor artiști de top precum Smiley, Feli, Carla s Dreams, Dj Kriss, Alina Eremia, Ami, B.U.G. Mafia.
În încheierea acestei seri, municipalitatea a pregătit pentru băimăreni un impresionant foc de artificii.

Duminică, 24 septembrie 2017 spectacol folcloric de excepție pe scena din Centrul Vechi.
Ziua de duminică este dedicată aproape în exclusivitate cântecului, jocului și voii bune. Pe scena din Centrul Vechi vor fi concerte extraordinare, un regal folcloric susținut de artiști de renume naționali ai folclorului muzical românesc: Grupul Iza, Lavinia Goste și Marius Zorilă, Florentina și Petre Giurgi, Dumitru Dobrican, Diana Cârlig si Ionuț Bledea, Vladuța Lupău, Călin Brătianu, Marius Ciprian Pop, Aurel Tămaș, Andrada Bârsăoan, Alexandru Pop. Evenimentul este organizat de Municipiul Baia Mare și de Ansamblul Folcloric Național Transilvania. Co-organizator al avenimentului este Consiliul Județean Maramureș.

Duminică, 24 septembrie 2017 eveniment de excepție marca Goran Bregovic
Seara de duminică, ultima a Festivalului Castanelor 2017 va fi una care va rămâne în memoria băimărenilor. Pe lângă Holograf, Direcția 5, Lidia Bubble seara va fi onorată de un artist mult așteptat de băimăreni: Goran Bregovic. Acesta va susține un concert extraordinar, pe scena centrală a festivalului Castanelor.
Se incarca...