De Ziua Armatei și în fiecare zi, respect pentru militarii români!
Să avem curajul de a milita pentru pace, în vremuri în care grupări obscure vor să ne războim

25 Octombrie, 2023
Ne întoarcem astăzi cu respect și prețuire spre curajoasele femei și bravii bărbați care îmbracă zi de zi, cu demnitate și devotament, uniforma militară. Un act de profundă iubire și spirit de sacrificiu pentru concetățeni și pentru România, pe care avem obligația să îl apreciem la justa valoare.
 
 
Să le vorbim copiilor și tinerilor despre importanța curajului și a responsabilității, despre angajamentul militarilor de a proteja valorile fundamentale ale democrației și a libertății. Cu atât mai mult astăzi să facem acest lucru, când suntem cu toții sub influența evenimentelor care țin cu sufletul la gură întreg mapamondul.
 
Dragi militari, în numele meu și al băimărenilor vă mulțumesc pentru activitatea pe care o desfășurați pentru binele nostru, al tuturor. Sunteți garanții libertății noastre, iar pentru asta vă suntem cu adevărat recunoscători.

Prețuim și seniorii armatei, care prin experiența de o viață și contribuția adusă națiunii noastre, ne asigură un loc la masa țărilor relevante pe plan european, care se pot susține în caz de nevoie.
Să ținem astăzi un moment de reculegere și pentru cei care au făcut sacrificiul suprem pentru români și pentru România, pentru libertatea și integritatea noastră.

Închei acest mesaj cu câteva gânduri pentru cei care conduc astăzi România. Le aduc aminte că Armata are un rol crucial în menținerea suveranității și a securității naționale, iar un sistem de apărare puternic și bine pregătit ar trebui să fie pe primele locuri pe lista de priorități a guvernanților.

Domnilor care conduceți astăzi țara noastră, fiți mai generoși cu militarii! Fiți mai dornici de a asigura stabilitate și pace în regiunea noastră, asigurându-vă totodată că respectăm angajamentul nostru față de alianțele internaționale și parteneriatele strategice. Este o limită subțire între pace și război. Să ne asigurăm cu toții că milităm pentru pace, în aceste vremuri când grupări obscure vor să ne războim.
 
Cu prețuire,
Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...