Cu fiască smerenie și mulțumire, un gând de prețuire din partea comunității băimărene

23 Iunie, 2020
Prea Sfințitului Iustin Sigheteanul, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la împlinirea a 59 de ani
 
 
Se află dinaintea noastră, din dorința noastră, într-un moment în care, mai mult ca oricând, avem nevoie de lideri spirituali în ochii cărora putem privi cu încredere. Îl cunoaștem prea bine, dezvăluindu-ni-se cu sufletul deschis, slujitor al bunului Dumnezeu și al bisericii sale, dar și al fiecărui membru al comunității noastre de a cărei bunăstare spirituală se îngrijește cu neobosită grijă și frățească dragoste. Bunul părinte nu se roagă doar pentru credincioșii ortodocși, ci pentru întreaga noastră comunitate, multiculturală, multietnică, de diferite confesiuni. O comunitate unică prin comuniunea diverselor categorii care împreună formează Baia Mare, de la mic la mare, de la sărac la bogat, de la ortodox la catolic și inclusiv pentru mântuirea celor care au nevoie să găsească drumul spre Dumnezeu. Am simțit cel mai bine această zbatere constantă a sa în ultimele luni în care, la nivel mondial, am fost supuși unei grele încercări, pandemia care a îngenunchiat omenirea în lung și-n lat. Dar iată, chiar dacă pericolul nu a trecut, stăm în picioare, ne continuăm viața și încercăm să ne continuăm fiecare misiunea. Prea Sfințitul Iustin s-a rugat și se roagă pentru toți, fiind implicat până peste poate în sprijinirea comunităților din eparhia sa, la fel cum a fost mereu, dar mai ales în vremuri de restriște. Dacă mai era cazul, toate acestea îl reconfirmă în fruntea noastră, dar îi reconfirmă și chemarea îmbrățișată de tânăr copil, de a sluji pe Domnul și pe fiecare dintre noi, oamenii.

În preziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul - de Sânziene - anii vieții Prea Sfințitului Iustin Sigheteanul, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, se însumează la 59. Chiar dacă pentru Prea Sfinția Sa aniversările relevante sunt cele care marchează primul contact cu viața monahală ori hirotonisirea sa, fie alte momente cruciale din parcursul său atât de firesc în eparhia ortodoxă Maramureșului și Sătmarului, noi, cei care ne bucurăm de cuvintele sale de învățătură, rugăciunile și activitatea sa religioasă, socială și umanitară, ne folosim de acest prilej pentru a-i adresa cele mai sincere urări de sănătate și împliniri duhovnicești. Prea Sfințite Părinte Iustin, vă mulțumesc pentru rugăciunea neîntreruptă și devotamentul profund pentru Biserica Lui Dumnezeu, pentru neamul românesc, pentru Ortodoxia noastră. Având planuri și proiecte comune, muncind împreună pentru comunitatea băimăreană și cea maramureșeană, am avut ocazia să vă cunosc îndeaproape personalitatea, cu noblețe sufletească deosebită, atent, înţelept şi drept, un spirit viu și încontinuu căutător, implicat permanent în viața socială şi culturală a Cetății, ca un adevărat fiu de nădejde al ei.

Împreună cu băimărenii, cu preoţii și credincioșii, la ceas sărbătoresc rog pe Bunul şi Milostivul Dumnezeu să vă dăruiască nenumărate împliniri duhovnicești, har cu îmbelșugare, râvnă plină de evlavie, deplină sănătate, binecuvântări cereşti şi pământeşti, putere și răbdare, pentru a sluji cu aceeaşi dragoste, înţelepciune şi dăruire Biserica lui Hristos şi poporul dreptcredincios din Baia Mare, din ținuturile Maramureșului și Sătmarului.

Întru mulţi şi fericiți ani, Prea Sfinţite Părinte Iustin!
 
 
Dr.Ec. Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...