Am avut astăzi onoarea de a fi gazdă pentru câțiva oaspeți cu suflet mare, care merită toată aprecierea noastră pentru activitățile lor din sfera socială

14 Iulie, 2023
Municipiul Baia Mare, comunitatea noastră ospitalieră, și-a deschis inima și a primit cu brațele deschise acești oameni de excepție.
 
Am avut privilegiul de a întâlni niște personalități deosebite, care prin munca și pasiunea lor au adus bucurie și speranță în viețile celor aflați în nevoie: domnul Frank Franke, președinte și CEO al Wings of Help, una dintre cele mai renumite organizații caritabile neguvernamentale; domnul Ralf Bülter, vicepreședintele aceleiași organizații, precum și domnul Andrei R. Botez, președintele Rotary Club București Cișmigiu.

Alături de ei, am avut bucuria să îl revăd pe binecunoscutul nostru băimărean, dr.Călin Tătaru. Sunt recunoscător că pot să îl numesc prieten, dar îi mulțumesc și îl felicit și aici pentru activitatea sa remarcabilă în cadrul Rotary și pentru implicarea sa pentru binele celor aflați în nevoie.

Este uimitor să vezi câtă putere și determinare poate avea un grup de oameni hotărâți să facă o diferență în lumea noastră. Astfel de oameni cu inimi nobile și spirit generos ne reamintesc că, în ciuda tuturor provocărilor, există întotdeauna speranță și că gesturile mici pot avea un impact imens în viețile celor din jurul nostru.

În semn de prietenie și prețuire, am avut bucuria de a le oferi oaspeților noștri diplome de excelență. Aceste diplome sunt simbolul recunoașterii noastre față de munca lor neobosită și dedicată, care a adus lumina în viețile multor oameni!

”Wings of Help” este organizația apreciată în întreaga lume pentru modul complex de funcționare, un adevărat turn de control și releu de distribuție a donațiilor dinspre producători și societăți comerciale germane și oameni din toate colțurile lumii aflați în reală nevoie în urma unor calamități naturale sau războaie.

România a fost privilegiată să beneficieze de acțiunile umanitare coordonate de președintele acestei organizații transfrontaliere, începând cu anul 2008. O dată cu izbucnirea războiului din Ucraina eforturile lor s-au îndreptat către zonele defavorizate ale Ucrainei și către refugiații ucrainieni aflați în zona de graniță cu România.

Succesul misiunilor organizației ”Wings of Help” din Ucraina, prin care au ajuns in zone de război peste 2000 tone de alimente, îmbrăcăminte și produse de strictă necesitate a fost sporit de implicarea constantă a rotarienilor din cluburile Rotary Baia Mare 2005 și Rotary București Cișmigiu.
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheş,
Primarul Municipiului Baia Mare
 
 
Se incarca...