Administraţie

Prețuire pentru seniorii băimăreni. Cuplurile de aur ale municipiului Baia Mare celebrate în cadru festiv

02 Octombrie, 2018
50 de ani de iubire, dăruire și devotament. O viață de om la bine și la greu, în momente de susținere importante pentru familie. Aceste lucruri s-au putut citi în ochii seniorilor care aniversează în acest an 50, respectiv 60 de ani de căsnicie. În semn de prețuire pentru tot ceea ce au construit pentru comunitatea băimăreană, dar și pentru famiile lor, aceștia au fost celebrați într-un cadru festiv.

„Nunta de aur” a făcut parte din seria manifestărilor dedicate ediției din acest an al evenimentului cultural „Castane 2018”, iar la aceasta au participat 96 de cupluri de aur ale municipiului Baia Mare. Alături de seniori, ca în fiecare an, a fost și primarul Cătălin Cherecheș.

Vreau să vă mulțumesc că sunteți împreună pentru a sărbători iubirea, respectul, munca, viața, sacrificiul și bucuria pe care le-ați trăit până acum împreună și le veți trăi și de acum încolo în armonie, dar sperând și în viitorul copiilor și al nepoților dumneavoastră. Sunt bucuros de fiecare dată când aniversăm cuplurile de aur ale municipiului Baia Mare să transfer dinspre dumneavoastră spre cei mai tineri exemplul pe care dumneavoastră ni-l oferiți de fiecare dată, exemplul de înțelepciune, exemplul de echilibru, exemplul de răbdare exemplul de toleranță, exemplul de prietenie și de iubire, exemplul de cum să așezi cărămidă cu cărămidă pentru a clădi o viață în doi, dar nu doar asta. Ci o viață într-o familie și o comunitate frumoasă, așa cum dumneavoastră ați clădit-o an de an de-a lungul vieții, așa cum ați clădit nu doar o comunitate ci și așa cum ați clădit o țară și un popor, așa cum ați consolidat și ați dus mai departe valorile noastre tradiționale din Maramureș. Și vedem cum, astăzi, unii încearcă să pună deoparte aceste valori, și nu doar să le pună deoparte ci să le tăvălească în noroi, gest pe care nimeni nu îl merită. Eu aș vrea ca fiecare când mergeți acasă să îi rugați ceva pe copiii și nepoții dumneavoastră, ca un lucru sfânt pe care să îl ducă mai departe. Să nu uite care este coloana vertebrală, fibra, esența și ceea ce a făcut ca această comunitate să funcționeze unit, echilibrat și hotărât. Iar acest lucru care a dus la unitate este familia pentru că indiferent care ne sunt necazurile și bucuriile ne gândim acasă, iar acasă este familie”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
 
Se incarca...