Administraţie

Inaugurarea Coloniei Pictorilor Baia Mare

13 Noiembrie, 2017
 
După ce a fost restaurată, fiind executate ample lucrări de consolidare și reabilitare, dar și de modernizare, Colonia Pictorilor a fost redeschisă publicului. Inaugurarea Coloniei a avut loc în seara zilei de 10 noiembrie 2017, situl fiind reabilitat după 120 de ani de când a devenit una dintre emblemele municipiului Baia Mare. Aceasta va deveni, alături de alte simboluri reabilitate, un punct de atracție pentru cetățeni și turiști deopotrivă.
 
 
Prezent la eveniment, cel care a venit cu ideea restaurării acestui sit și care a promovat necesitatea salvării Coloniei Pictorilor, primarul Cătălin Cherecheș, a declarat:
 
"Acest proiect important pentru Baia Mare este o investiţie realizată exclusiv din bugetul Consiliului Local, o investiţie care din punctul meu de vedere îşi va întoarce roadele aducând notorietate şi prestigiu municipiului şi repunând Baia Mare pe harta oraşelor definite prin arte şi cultură şi lucrul acesta consider că este de fapt o definiţie pe care trebuie să o urmeze oraşul pentru că şi alte oraşe s-au reinventat prin artă şi cultură.

Cred că şi Baia Mare prin arte, cultură, industrii creative se poate reinventa din perspectivă economică. Iar artistul plastic nu trebuie să fie un asistat social, artistul plastic trebuie să fie o entitate ocrotită de către noi toţi ceilalţi, care conştientizăm aportul pe care-l aduce un artist plastic în societate.

Artistul plastic nu trebuie să iasă în Piaţa publică cu lucrările, artistul plastic trebuie promovat, protejat şi adus pe un piedestal unde să aibă confortul pentru creaţie."
Se incarca...