Administraţie

În Baia Mare poate să renască TVR Cultural

05 Martie, 2016
Primarul Cătălin Cherecheș, susținut de Consiliul Local, va face demersurile necesare pentru încheierea unei asocieri între Municipiul Baia Mare și Televiziunea Română (TVR) în vederea reînființării postului de televiziune TVR Cultural, cu sediul în Baia Mare. Administrația locală, împreună cu Fundația Baia Mare 2021, entitatea care a inițiat proiectul de candidatură al orașului pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021 va susține funcționearea acestui post de televiziune atât de important pentru România.
 
Primarul Cătălin Cherecheș își dorește ca prin acest demers să arate că întreaga comunitate băimăreană își dorește să contribuie la consolidarea imaginii României și a societății românești prin promovarea valorilor culturale și tradiționale. TVR Cultural, cu sediul în Baia Mare, ar urma să producă și să difuzeze reportaje, dar va avea și studiouri în care vor fi invitați să participe la emisiuni oameni recunoscuți din mediul universitar, academic, artistic și cultural. Primarul Cătălin Cherecheș estimează ca în șase luni de la data demarării proiectului TVR Cultural să emită pe plan național.
 
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: „Cred că și în dorința noastră de a deveni Capitală Europeană a Culturii și în dorința noastră de a ridica ștacheta orașului la nivel de imagine, dar și cultural. Pentru că dezvoltarea orașului în principal se face prin cultură am propus, deocamdată informal, Televiziunii Române să facem o asociere astfel încât TVR Cultural să își aibă sediul aici, la Baia Mare. Să reînființăm TVR Cultural ca și o televiziune de reportaj. Probabil vom organiza unul sau două studiouri, dar va fi o televiziune de reportaj, o televiziune așa cum merită toți iubitorii de cultură din România. O televiziune care să prezinte România la adevărata ei valoare”. 
 
SCRIE UN COMENTARIU
Se incarca...