Administraţie

Deszăpezirea și salubritatea Băii Mari, prioritatea zilei pentru primarul Cătălin Cherecheș

31 Octombrie, 2017
Ieri, primarul Cătălin Cherecheș a convocat o ședință operativă la care au participat factorii responsabili pe diferitele paliere din Primăria Baia Mare. Subiecte privind modul în care se va face deszăpezirea în municipiu, salubritatea, zonele verzi, stadiul proiectelor europene ce vor fi implementate în Baia Mare, sistemul de publicitate stradală și chioșchiurile pentru vânzarea presei scrise, târgul de Crăciun și multe altele.
 

Deszăpezirea, prioritate majoră pentru primarul Cătălin Cherecheș

Nemulțumit a fost de modul în care instituțiile statului, cele guvernamentale, își fac treaba pentru care sunt plătite. Licitația pentru deszăpezirea orașului a fost blocată în nenumărate rânduri. Când a fost deblocată nu a mai funcționat sistemul electronic de licitație, Cătălin Cherecheș exprimându-și nemulțumirea la modul în care se estimează a fi făcută deszăpezirea în Baia Mare.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare:

„Am convocat toți factorii responsabili din autoritatea locală din municipiul Baia Mare pentru a le sesiza într-un mod foarte ferm toate neregulile pe care le-am constatat, toate disfuncționalitățile, toate chestiunile care țin de multe ori și de o lipsă a muncii, a seriozității, dar și de un oarecare sabotaj pe care unii dintre cei care ar trebui să își ia serios rolul în autoritatea locală îl exercită la adresa mea și la adresa orașului. Nu voi tolera niciodată lenea, nu voi tolera reauavoință, nu voi tolera niciodată ca cineva să își bată joc de municipiul Baia Mare. Am solicitat să se facă o analiză pe două componente importante: deszăpezirea este primul dintre ele. Am demarat achiziția pentru deszăpezire încă din luna mai. Toată procedura a fost blocată în ultima zi de achiziție de către una dintre instituțiile statului care verifică astfel de tipuri de achiziție. Am reluat licitația. Pe data de 2 noiembrie, joi, vom avea licitația pentru închirierea utilajelor pentru deszăpezire, pentru întreg sezonul, material antiderapant la cel mai înalt nivel tehnic, așa cum băimărenii și Baia Mare merită. Asigur cetățenii că nu vor fi niciun fel de probleme în asigurarea problemelor legate de deszăpezire în acest an. Toate societățile care au utilaje ne-au asigurat că vor pune la dispoziție aceste utilaje în cazuri de forță majoră. Vreau să atrag atenția celor care sunt responsabili în tot ce înseamnă legislativ și licitații, mai ales când este vorba despre salubritate și deszăpezire, lucruri care țin de siguranța cetățenilor, că este inacceptabil să îți bați joc de un municipiu și 6 luni de zile să nu aprobi un caiet de sarcini, să tot ții în șah autoritatea locală, să impui tot felul de condiții, de parcă cei de la București știu cum trebuie să se facă deszăpezirea în Baia Mare.”
 

Primarul Cherecheș, nemulțumit de modul în care se face salubritatea în Baia Mare

Extrem de nemulțumit este Cătălin Cherecheș și de modul în care acționează societatea Drusal. De multe ori reprezentanții societății nu acționează așa cum ar trebui conform contractului încheiat cu municipalitatea. Mai ales în zona cartierelor din municipiu, serviciul de salubritate lasă mult de dorit.
 
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare:

„Demarăm procedura de concesiune a serviciilor de salubrizare stradală, terminându-se anul viitor contractul cu societatea Drusal. Și dorim să impunem un alt ritm. Înțeleg că Drusal, la modul în care acționează și fiind la final de contract, este în stare de lentoare, chiar paralizie uneori. Sunt foarte revoltat de modul în care ei își fac datoria, ne mint, nu respectă contractul, nu respectă listele de utilaje, nu respectă programul de salubritate. Ne spun că merg în cartiere cu 30 de oameni, dar când verificăm vedem că sunt doar 5. Ne spun că au curățat un cartier, dar curăță doar jumătate de cartier. Dar bani le trebuie! Mofturi au! Tarife mari vor!  Lucrul acesta nu poate fi tranșat decât printr-o licitație corectă care să stabilească criteriile tehnice, criteriile valorice și cele de calitate.”
 
Se incarca...