Unic în România - Primarul Cătălin Cherecheș revoluționează învățământul din municipiul Baia Mare

28 August, 2020

Toate clasele dotate cu table inteligente, videoproiectoare și tablete pentru 20.000 elevi și liceeni din Baia Mare

  ➥  Tablete pentru toți elevii și liceenii din Municipiul Baia Mare
  ➥  Toate clasele dotate cu table inteligente, laptopuri și videoproiectoare
  ➥  2 măști /zi / fiecare elev
  ➥  Dezinfectant pentru toți elevii
  ➥  Dezinfecția zilnică a spațiilor școlare
  ➥  Separare cu plexiglas a colegilor de bancă
  ➥  Filtre termo la intrarea în unitățile de învățământ
 
 
Directorii tuturor unităților de învățământ din Municipiul Baia Mare s-au întâlnit în 27 august cu primarul Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă fiecare grădiniță, școală sau liceu dar și pentru a decide care sunt măsurile care trebuiesc adoptate astfel încât anul școlar 2020 / 2021, care va începe în aproximativ două săptămâni, să se deruleze în cele mai bune condiții pentru toți elevii.
Întîlnirea a avut loc în contextul în care pandemia de Coronavirus face necesară adoptarea și aplicarea la nivelul tuturor unităților de învațământ din Baia Mare a unor măsuri care să permită desfășurarea de activități didactice on line, separarea și limitarea contactului între elevii din bănci, precum și desfășurarea orelor de curs în condițiile igienico – sanitare impuse de specialiști.
 
“În Municipiul Baia Mare învățământul și educația au fost și vor rămâne o prioritate a Administrației Publice Locale. De-a lungul ultimilor ani am modernizat, reabilitat și dotat la standarde înalte creșe, grădinițe, școli, licee sau colegii. În plus elevii care învață la clasele pregătitoare au beneficiat de rechizite și ghiozdane gratuite, din dorința de a oferi tuturor copiilor condiții unitare de studiu. Parte a acestui demers sunt și întâlnirile periodice pe care le am cu directorii tuturor unităților de învațământ, unde stabilim împreună prioritățile și intervenim în funcție de acestea. La fel am procedat și acum, în preambulul anului școlar 2020/2021, din dorința ca fiecare unitate de învățământ să funcționeze la cele mai înalte standarde.

În acest sens am decis ca toți elevii, de la cei de grădiniță și până la cei de liceu, să fie dotați cu tablete, în fiecare sală de curs să existe table inteligente și videopropiectoare, precum și laptopuri performante care să permită desfășurarea de activitați didactice on-line în cele mai bune condiții.
Am stabilit de asemenea că vom asigura măștile și dezinfectanți necesari tuturor elevilor și vom realiza separarea cu plexiglas a colegilor de bancă, în așa fel încât să ne asigurăm că eliminăm orice fel de pericol la adresa sănătății elevilor.

Am cerut directorilor unităților de învățământ să întocmească lista dotarilor cu tot ceea ce este necesar unei funcționări ireproșabile inclusiv din punct de vedere al măsurilor igienico – sanitare și de distanțare care trebuiesc respectate, în condițiile impuse de epidemia de Coronavirus.
Autoritatea Publică Locală va finanța toate aceste achiziții din dorința de a nu face nici un fel de rabat de la calitatea acestora, respectiv pentru a asigura fiecărui elev condiții ireproșabile din acest punct de vedere.

Voi urmări îndeaproape ca măsurile luate să fie aplicate și respectate, dar în egală măsură mă voi asigura că peste tot se face treabă de calitate, astfel încât să nu fie prejudiciată sub nici o formă calitatea actului educațional” a spus primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. 
Se incarca...