Sediu nou pentru Biroul de Evidență Informatizată a Persoanei Baia Mare

23 Septembrie, 2020

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș condiții decente și moderne pentru băimărenii care au nevoie de acte de identitate

 
După ce vreme de aproape 20 de ani a funcționat într-un spațiu impropriu, care nu oferea condițiile necesare nici cetățenilor care aveau nevoie de acte de identitate dar nici angajaților, Biroul de Evidență Informatizată a Persoanei s-a mutat în casă nouă. Mai exact în clădirea fostului club Phoenix, situată în spatele Poliției Municipale, pe strada Tineretului nr.2A, într-o clădire recent reabilitată prin grija Autorității Publice Locale.

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, care a anunțat încă de la începutul anului mutarea acestui serviciu, marți 22 septembrie a fost inaugurat noul sediu al Biroul de Evidență Informatizată a Persoanei iar cetățenii vor putea beneficia de condițiile decente și moderne oferite de noul spațiu începând de joi, 24 septembrie.

" Pentru Municipiul Baia Mare și pentru Autoritatea Publică Locală cea mai mare rușine din perspectiva funcționării era acest serviciu de evidență informatizată a populației, instituția care se ocupă de gestionarea identității, respectiv de buletine, așa cum cu toții cunoaștem. A fost o funcționare pe o perioadă de zeci de ani într-un spațiu impropriu și cred că este un moment important atât pentru cetățeni, cât și pentru noi, să spălăm această rușine, să le oferim niște condiții mult mai bune inculsiv pentru a aștepta, pentru a-și depune documentele, pentru a ridica documentele, dar și pentru colegii noștri care lucrează aici. Mă bucur că am reușit să facem, împreună cu cei care conduc această instituție a municipiului Baia Mare, un pas important înspre cetățeni, înspre respectul față de cetățean și îi invităm, începând de joi, de la ora 14:00 în clubul Phoenix, pentru că majoritatea cetățenilor îl cunosc ca și vechiul club Phoenix, lângă Poliția Municipiului Baia Mare.

Le mulțumesc colegelor mele Dana Bolba și Anca Raț pentru faptul că au fost foarte hotărâte în a respecta condițiile legale, condițiile tehnice și condițiile pe care trebuie să le oferim cetățenilor în organizarea acestui spațiu.

Tot de joi, venim în fața cetățenilor cu posibilitatea de a se programa online, asta urmând să eficientizeze activitatea biroului, dar și timpul petrecut aici de către băimăreni, mai mult, este și o măsură de preveni îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

Cred că odată cu acest lucru vom oferi cetățenilor, respectiv colegilor noștri condiții mai bune și apropiere față de cetățean astfel încât relația dintre cetățean și Autoritatea locală să devină una mult mai eficientă și mult mai intensă.

Eu cred că se vor bucura să fie primiți într-o zonă de civilizație și de respect”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.


Programări on line pentru obținerea buletinelor

O noutate în ceea ce privește funcționalitatea “buletinelor” constă în faptul că, tot începând din 24 septembrie, cetățenii vor putea să se programeze inclusiv ONLINE pentru a-și rezolva problemele cu care se prezintă la Evidența Populației, accesând www.baiamare.ro, secțiunea programări on line .
  
Se incarca...