Se împlinesc cinci ani de când a plecat să ne vegheze de sus, să fie îngerul nostru păzitor

30 Octombrie, 2021
Ne vom aduce mereu aminte de voievodul nostru, al maramureșenilor: ÎPS Justinian
 
 Anii trec, lumea se schimbă, însă iubirea, prețuirea și dorul de oamenii dragi, care nu mai sunt printre noi, nu se stinge. Dimpotrivă. Aceste sentimente ard precum o torță, alimentată veșnic de amintirea momentelor în care am împărtășit același crez, speranțe, aceleași gânduri și drag, bucuroși că Dumnezeu ne-a binecuvântat prin intersectarea pașilor noștri în această lume. Se împlinesc cinci ani de când a luat calea spre cer, să fie de-a dreapta Domnului Nostru, voievodul spiritual al Maramureșului, Înaltpreasfințitul Justinian. 
 
 
Sunt puțini cei ce au darul de a călăuzi pe alții spre lumină, de a propovădui neobosit dragostea pentru semeni și credința în bunul Dumnezeu, de a alina pe cei în suferință și a sfătui pe cei aflați la răscruce. De o modestie rară, de o bunătate și înțelegere ieșite din comun, a avut mereu sufletul și ușa deschise celor care i-au căutat vorbele înțelepte, sfaturile prețioase și sprijinul în momente cruciale. Adesea am găsit și eu liniștea, în momente de cumpănă, în povețele sale. M-a sfătuit mereu și mi-a dat putere să merg pe drumul anevoios spre mai binele comunității noastre.
 
Chiar dacă misiunea sa pe pământ a luat sfârșit acum cinci ani, continuă să fie îngerul păzitor al nostru de acolo, de sus, din lumea celor drepți. Chiar dacă astăzi mâinile sale nu mai mângâie cu părintească bunătate creștetul enoriașilor săi, învățătura sa continuă să fie reper, putere și alinare. Cu aceeași emoție și fiască dragoste, pașii mă aduc adesea la mormântul său unde, dincolo de cele care despart lumile noastre, găsesc mereu liniștea, inspirația și puterea de a continua. Mulțumiri eterne, Înaltpreasfințite Părinte Justinian!
 
 
Cu eternă prețuire,
Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
 
Se incarca...