S-a realizat primul pas în vederea înființării Centrului Sportiv Național „Lascăr Pană”

17 Mai, 2018
"După o perioadă în care chiar și noi, cei din mediul administrativ, ne-am luptat cu birocrația instituțiilor statului, astăzi s-a realizat un prim pas în înființarea Centrului Sportiv Național „Lascăr Pană” prin adoptarea de către Guvernul României a unei hotărâri de preluare a Sălii Polivalente „Lascăr Pană” și a terenului de atletism. Este un compromis pe care l-am făcut împreună cu Consiliul Local pentru a da șanse acestui proiect național să prindă viață. Această nouă entitate sportivă va îngloba administrarea întregii zone sportive de pe bulevardul Unirii, respectiv Bazinul Olimpic, Hotelul Sport, Stadionul de Rugby „Lascăr Ghineț”, terenul de atletism, terenul de antrenament și Sala Polivalentă „Lascăr Pană”.
Este un parteneriat în folosul comunității băimărene, concret pentru iubitorii de sport, pe care mi l-am asumat împreună cu președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, cu Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Brad și cu secretarul de stat Cosmin Butuza.
 
Am realizat studiile privind construirea Stadionului de atletism, extinderea și reabilitarea Sălii Polivalente „Lascăr Pană” în perioada 2015-2016, documente pe care, cu foarte multă încredere și speranță le voi transmite Guvernului României pentru a onora comunitatea băimăreană, punându-le în operă.
Această structură administrativă va fi în subordinea directă a Ministerului Tineretului și Sportului, va fi finanțată din bugetul național și din profitul înregistrat de către Loteria Română, conform prevederilor legale.
Este o șansă pentru nordul României, în special pentru Maramureș și Baia Mare, să găzduiască într-un astfel de ansamblu sportiv competiții internaționale și naționale, pregătirea loturilor olimpice, dar și activități ale federaților relevante.
 
Am încredere că în cel mai scurt timp finanțarea de 5 milioane de euro obținută de Municipiul Baia Mare pentru reabilitarea integrală a Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” va fi deblocată printr-o mult așteptată Hotărâre de Guvern, așteptare care durează de mai bine de trei ani, prin care să se ateste la domeniul public o parcelă de teren aferentă acestei investiții. De asemenea, demarăm, începând cu săptămâna viitoare, parteneriatul cu Federația Română de Fotbal, în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu președintele Răzvan Burleanu, în vederea modernizării terenului de antrenament din vecinătatea Stadionului, transformându-l într-un teren sintetic cu tribune și vestiare de dimensiuni mai reduse. Toate acestea, în zona Câmpului Tineretului, acolo unde Ștrandul Municipal, fiind într-o fază finală de proiectare, va deveni, după aproape 20 de ani de așteptare, o zonă de agrement la cele mai înalte standarde, dorindu-ne să începem lucrările de construire în acest an, imediat după finalizarea procedurilor de licitație, astfel încât în anul 2019 să putem face funcțională zona outdoor pentru perioada de vară, iar în 2020 să inaugurăm pavilionul pentru natație și agrement acvatic.
 
Am încredere în partenerii cu care am demarat aceste proiecte la nivel politic și administrativ și, în curând, vom lansa spre informarea băimărenilor strategia pe termen lung în domeniul sportului, cu previziuni ale performanțelor sportive și a dezvoltării infrastructurii sportive până în anul 2030 "
 
Cătălin Cherecheș 
primarul municipiului Baia Mare 
Se incarca...