S-a înființat Complexul Sportiv Naţional ''Lascăr Pană'' Baia Mare

10 Octombrie, 2018
 
Municipiul Baia Mare va avea unul dintre cel mai complex și performant Complex Național Sportiv. În şedinţa de Guvern de miercuri, 10 octombrie, a fost aprobată Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional „Lascăr Pană”, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului”.
 
În acest demers Ministrul Tineretului și Sportului Ioana Bran, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, secretarul de stat Cosmin Butuza și primarul Cătălin Cherecheș au făcut front comun pentru un proiect de prestigiu pentru sportul maramureșean. Iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, proiectul de hotărâre are deja aviz favorabil de la Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, dar şi al Consiliului Local Baia Mare.
 
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare:Salutăm hotărârea luată astăzi de Guvernul României, decizie în urma căreia Baia Mare este repusă pe harta sportului internațional. Municipiul nostru este un oraş cu tradiţie în sport. Am făcut eforturi majore câțiva ani la rând pentru a Executivul să cedeze municipiului infrastructura sportivă care aparținea Ministerului Tineretului și Sportului și care era într-o stare rușinoasă de degradare. Am considerat că investițiile în performanța sportivă sunt volatile dacă nu consolidăm infrastructura sportivă la un nivel înalt de civilizație și dotare. Azi, avem oportunitatea pentru a repune Baia Mare pe harta sportului internațional, iar în acest sens împreună cu ministrul Tineretului și Sportului Ioana Bran și cu președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea dorim să implementăm în zona sportivă de pe bulevardul Unirii un complex sportiv național. Mă bucur că pentru a-mi întări încrederea facem pași concreți în înființarea unui astfel de complex. Sunt onorat de faptul că doamna ministru Ioana Brad rezonează la problemele punctuale cu care se confruntă sportul, dar ne și oferă oportunitatea de a ne dezvolta infrastructura.
 
Potrivit proiectului, Complexul Sportiv Național „Lacăr Pană” Baia Mare va fi unul dintre cele mai complexe şi mai performante centre naţionale care, pe lângă Sala Polivalentă „Lascăr Pană” şi Baza de Atletism va cuprinde şi Bazinele de înot, cel acoperit şi cel în aer liber, Terenul de Rugby şi un Centru Medical de Refacere Sportivă, la care se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. De asemenea, se are în vedere și deschiderea unei Baze de pregătire de Kaiac-Canoe, sport care are tradiţie în municipiu.
 
Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului:Am promis maramureșenilor, din ziua în care am preluat funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, că una din prioritățile mele va fi aceea de a ajuta sportul maramureșean. Iată că astăzi, după 18 ani, Ministerul Tineretului și Sportului a reușit să înființeze un nou Complex Sportiv Național, în Baia Mare: Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană”. Este important ca maramureșenii să știe că, pe lângă rolul de a organiza competiții, Complexul Sportiv „Lascăr Pană” din Baia Mare va găzdui și acțiunile de pregătire ale loturilor naționale și olimpice ale României. Urmează alte vești bune pentru iubitorii sportului, dar și pentru sportivii de performanță din Maramureș: investițiile în infrastructura sportivă din județul nostru vor continua. Acesta este un prim pas, realizarea unui proiect major. Împreună cu autoritățile județene și locale vom face din Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” un pol important al sportului românesc! Vreau să le mulțumesc în primul rând maramureșenilor pentru încrederea acordată, domnului președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, domnului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, precum și domnului deputat Călin Matei – un susținător al sportului maramureșean. Fără sprijinul domniilor lor acest proiect nu avea o finalitate pozitivă.
 
 
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș:Aș vrea să încep prin a felicita buna colaborare între Ministerul Tineretului și Sportului , reprezentat de către secretarul de stat Cosmin Butuza, Primăria Municipiului Baia Mare, prin primarul Cătălin Cherecheș și nu în ultimul rând Consiliul Județean Maramureș pentru demararea unuia dintre cele mai importante proiecte ale anului 2018. Înființarea Complexului Sportiv Național și obținerea resurselor financiare de la Guvernul României pentru reabilitarea bazelor sportive va însemna cu adevărat o relansarea a sportului maramureșean. Dacă o să coroborăm înființarea Complexului Sportiv Național cu viitoarea descentralizare atunci începând cu anul 2019 vom putea spune cu adevărat că un parteneriat corect între Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș va genera creșterea activității sportive în întreg județul. Vom putea să investim cu adevărat și în resursa umană, pornind de la copii și juniori, așa cum poate trebuia să o facem de multă vreme. Azi este o zi mare pentru Baia Mare și Maramureș, o zi pe care trebuie să o salutăm cu toții!
Se incarca...