Respect și prețuire Armatei Române, sprijinul cel dintâi și cel din urmă al românilor

25 Octombrie, 2021
 
 
 
În aceste vremuri tulburi pe care le trăim, în care ne este din ce în ce mai dificil să avem încredere în cei care ar trebui să trateze cu claritate, profesionalism, dar și umanitate problemele statului și ale națiunii, nu trebuie să uităm categoriile profesionale care își desfășoară activitatea având la bază valori și principii pe care le respectă în pofida tuturor vicisitudinilor. Sărbătorim astăzi Armata Română, "sprijinul cel dintâi și cel din urmă al unui neam", cum bine explica academicianul Simion Mehedinți.
 
Chiar dacă subiectele ardente ale zilei sunt altele, în contextul pandemiei, iar manifestările obișnuite pentru marcarea sărbătoririi armatei nu pot fi organizate cum eram obișnuiți, putem fi alături de militarii noștri prin gândul bun și mesaje de mulțumire. Ne întoarcem astăzi cu respectul cuvenit și înspre veteranii de război, dar și spre memoria eroilor care au pus iubirea de țară și confrați mai presus de propria viață. Să ne rugăm astăzi pentru ei, onorând jertfa lor pentru siguranța națională și viitorul nostru LIBER.
 
Să arătăm gratitudine românilor curajoși care au ales să poarte cu mândrie uniforma militară. Tineri care sunt dispuși în orice moment să ne apere pe noi, românii, integritatea României. Cinste lor pentru atitudine, responsabilitate, pentru sacrificiile zilnice pe care trebuie să le înfrunte din cauza celor care conduc în derivă țara noastră și cărora nu le pasă decât la un nivel informal de armata noastră. Militarii români sunt astăzi exemplul suprem al spiritului de sacrificiu și al iubirii de țară și de neam.
 
Respect și prețuire!
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...