Rămas bun, Gheorghe Marcaș - un reper pentru comunitatea economică băimăreană!

12 Iulie, 2018
 
„Atât timp cât îmi va da Dumnezeu putere şi sănătate, voi fi în continuare un om al Băii Mari”. Și așa a și fost. A fost un om care a trăit, a simțit fiecare vibrație a acestui oraș, un om care știe cum s-a construit Baia Mare și comunitatea noastră, un om care a avut inițiativa de a îndemna și pe alții să contribuie dezvoltarea acestui oraș.
 
Tot ce a construit pentru Baia Mare a făcut-o din iubire pentru acest oraș, dar și din respect pentru comunitatea pe care a dezvoltat-o. Prin faptul că și-a oferit viața acestui oraș, a fost un exemplu despre cum să iubim Baia Mare și cum să luptăm clipă de clipă pentru dezvoltarea lui.

Economistul Gheorghe Marcaș, părintele și sufletul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș a făcut trecerea spre liniște și pace. Apreciat și respectat în comunitatea din care a făcut parte, de-a lungul timpului, Gheorghe Marcaș a primit numerose distincții pentru activitatea sa. În anul 1990 a înființat Camera de Comerț și Industrie Maramureș, o instituție în slujba căruia și-a pus toată experiența și priceperea. Absolvent al Universității Babeș-Bolyai, a fost distins din partea Sistemului Cameral cu „Meritul Comercial”, clasa a III-a, pentru contribuția substanțială la progresul economiei naționale. În anul 2016, a primit titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare”, chiar în ziua în care împlinise 84 de ani. La sfârșitul anului trecut, Gheorghe Marcaș a fost ales să facă parte din Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Vizionar, profesionist desăvârșit, integru, creativ și responsabil, președintele și membrul fondator al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Gheorghe Marcaș va rămâne un reper al comunității noastre, un model de implicare în dezvoltarea orașului pe care l-a iubit și respectat atât de mult.

Plecarea din comunitatea băimăreană a distinsului economist Gheorghe Marcaș înseamnă o pierdere imensă și în semn de înaltă apreciere dorim să îi aducem un sincer omagiu. În aceste clipe grele, de dureroasă despărțire, suntem alături de familia îndoliată și ne exprimăm solidaritatea față de suferința acesteia.

Dumnezeu să îi dea odihnă veșnică!

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș,
Primarul Municipiului Baia Mare
 
 
 
  
Se incarca...