Primarul Cătălin Cherecheș ia atitudine! Autoritatea locală intervine în cazul fetiței ucise la Cuprom

04 Mai, 2018
Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, împreună cu reprezentanții Poliției Locale s-au implicat în identificarea suspectului care a săvârșit oribila crimă de la Cuprom. Un gest incalificabil, care a îngrozit o întreagă comunitate, i-a determinat pe reprezentanții Administrației Publice Locale să ia măsuri urgente. Astfel, după ce anchetatorii au pornit pe o pistă falsă privind identitatea suspectului, Cătălin Cherecheș a luat atitudine și împreună cu foștii angajați de elită ai Poliției Române, care astăzi activează în cadrul Poliției Locale, au construit în timp record portretul robot al omului care a putut comite o asemenea atrocitate. Imediat ce datele au fost culese, acestea au fost transmise Serviciului de Investigații Criminale pentru ca făptașul să fie prins în cel mai scurt timp și tras la răspundere pentru faptele sale.

Potrivit anchetei demarate paralel de către Administrația Publică Locală, suspectul este recidivist și a fost recent eliberat din penitenciar. Se pare că în trecut, acesta a răspuns în fața legii pentru comiterea unui viol.
 
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: „Așa cum am spus și inițial, acea pistă pe care mergeau polițiștii, a falsului călugăr, era o pistă falsă, ceea ce s-a și certificat. Având în vedere că am observat împreună cu colegii mei de la Poliția Locală, care majoritatea provin din Poliția Națională și care s-au pensionat, dar au condus Serviciul de Investigații Criminale de-a lungul zecilor de ani în acest județ, am considerat că este momentul să le dăm o mână de ajutor anchetatorilor. Am considerat că pista care în proporție de mai bine de 90% este una corectă este cea a unui individ care a fost eliberat acum două săptămâni din penitenciar. Acesta locuiește într-o zonă diametral opusă cu cea unde s-a săvârșit crima, respectiv violul. Este o persoană care nu avea ce să caute în acea zonă, nu avea cunoștințe sau vreo legătură de familie în zona respectivă. O persoană de etnie romă care are porecla <<Piticu>>. S-a remarcat faptul că și-a și schimbat înfățișarea în ultimele două zile, de la săvârșirea crimei încoace. Noi considerăm faptul că acesta este elementul care ar putea constitui adevărata pistă. Credem că polițiștii, respectiv Serviciul de Investigații Criminale împreună cu Parchetul vor acționa foarte rapid. Avem absolut toate detaliile pe care le-am transmis Serviciului de Investigații Criminale, așa cum le-am transmis și detalii legate de o bandă de hoți care acționează pe raza județului Maramureș, Satu Mare și Sălaj.”

Cătălin Cherecheș s-a arătat revoltat de faptul că anumite organizații care ar trebui să investească în educația comunității rome și reintegrarea acesteia în societate nu fac altceva decât să incaseze bani, fără a pune în aplicare nicio strategie în acest sens.
 
 „Tot vorbim despre efecte și mai puțin despre cauze. Eu m-am săturat să fiu de fiecare dată pus la colț pentru faptul că am încercat să fac ordine și să pun la punct tot ceea ce înseamnă zone rău famate, pungi de mizerie prin demolare, prin repoziționare, și m-am trezit pus la colț de ambasade, de organizații sau fundații care nu fac altceva decât să folosească aceste comunități rome pentru a câștiga bani. Astăzi, în Municipiul Baia Mare, indiferent de ce spun unii sau alții, indiferent de ce spun ambasadele sau niște oameni care nu au nicio treabă și se uită de prin birouri la televizor, la problemele reale ale României, reîncepe ceea ce am demarat acum câțiva ani - punerea la punct și așezarea comunității rome într-o manieră care ține de civilizație, de respect față de lege și de tot ceea ce înseamnă respect față de comunitate, siguranța cetățenilor. De dragul relației cu Ambasada Statelor Unite, Ambasada Marii Britanii, sau ambasada nu știu cui eu nu mai tolerez și nu mai consider că este cazul să mai stăm în genunchi și să tolerăm orice” a aratat  Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Crima care a îngrozit comunitatea băimăreană a avut loc în seara zilei de luni, 30 aprilie. O fetiță de doar cinci ani a fost violată după care ucisă cu sânge rece de către un bărbat care este căutat neîncetat de oamenii legii. Micuța a dispărut de acasă la orele amiezii și a fost găsită fără viață, câteva ore mai târziu de către frații ei în incinta unui imobil al fostei platforme industriale Cuprom.
 
 
Se incarca...