Primarul Cătălin Cherecheș: Ziua Scriitorului 2022 Baia Mare, un nou prilej pentru a distinge băimărenii care sunt adevărați ambasadori ai orașului nostru și ai culturii

10 Iunie, 2022
"Am avut onoarea și în acest an să fiu parte a unui moment special, aniversar, în care aducem în fața comunității băimărene talentele pe care municipiul le are. Un moment în care mulțumim pentru tot ceea ce scriitori fac pentru comunitate, pentru evoluția acestui oraș, pentru șlefuirea comunității noastre. Momentul în care îi premiem pe cei care și-au arătat în cel mai consistent mod talentul și cărora le-a fost recunoscută creația adusă în fața publicului.
 

M-am bucurat foarte mult să întâlnesc oameni dragi mie, de la cei care m-au educat din perspectivă școlară, până la cei care m-au susținut și mi-au fost aproape din perspectivă sufletească.

Premiul pentru secțiunea "Tânăr Scriitor" a fost acordat în acest an Cameliei Maria Nistor, elevă a Colegiului Național "Mihai Eminescu", pentru debutul în volum și maturitatea discursului poetic, autoarea cartii "Cheia spre infinit". A debutat cu primul volum la numai 15 ani și este membră a cenaclului "Voci eminesciene". Același premiu a fost acordat și elevului Bogdan Vanca, de la Colegiul Național " Mihai Eminescu", pentru inițiative deosebite în plan literar și pentru conducerea cenaclului "Voci eminesciene". Sunt recunoscător că avem astfel de tineri în Baia Mare!
 

Premiul "Scriitorul Anului" și "Marele premiu pentru literatură" am avut privilegiul de a le oferi doamnei prof. dr. Delia Munteanu, o prezență activă în viața literară locală și națională, autoarea unor cărți valoroase de critică literară, doctor în filologie. În mod deosebit îi mulțumesc pentru că a contribuit, în calitate de redactor al revistei Nord Literar și de profesor, la promovarea scriitorilor tineri.

Cu premiul "Pentru întreaga carieră" am distins-o pe doamna prof.dr.Daniela Sitar Tăut, pentru contribuții deosebite în domeniul creației literare și pentru promovarea valorilor literare. Eseist, critic literar, doctor în filologie al Universității de Vest - Timișoara, doamna profesor Tăut este autoarea mai multor cărți din domeniul criticii și istoriei literare.

Felicitări și recunoștință tuturor! "
 
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș 
Primarul Municipiului Baia Mare 
 
Se incarca...