Primarul Cătălin Cherecheș: Verific în amănunt tot ce se face în orașul nostru. Zilele acestea am fost pe mai multe șantiere în lucru, printre ele și la noua grădiniță pe care o construim în cartierul Vasile Alecsandri și care este aproape finalizată

15 Iulie, 2022
" Așa cum v-am obișnuit din prima secundă în care m-ați ales primarul municipiului Baia Mare, verific în amănunt tot ce se face în orașul nostru. Zilele acestea am fost pe mai multe șantiere în lucru, printre ele și la noua grădiniță pe care o construim în cartierul Vasile Alecsandri și care este aproape finalizată. Investiția se ridică la peste 8 milioane de lei, din care peste 6 milioane sunt din fonduri europene.
 
 
Proiectul este unul deosebit, așa cum am obișnuit în ultimii ani, totul modern, la standarde occidentale, cu toate dotările necesare, atât interior cât și exterior, unde copiii vor avea toate condițiile să își petreacă timpul și în aer liber. Câteva grădinițe din acest cartier care până acum au funcționat în condiții improprii, în blocuri , se vor muta aici cu activitatea. Astfel, pe lângă că vom oferi condiții unitare copiilor din Baia Mare, ne rămân vechile sedii, apartamente,pe care le vom amenaja și pune la dispoziție familiilor de tineri sau specialiștilor din învățământ.
 
Evident, la o scurtă evaluare la fața locului, eu, primarul, cel care nu are studii specifice de constructor, dar are logică și mai ales interes pentru cele mai bune condiții asigurate cetățenilor, am observat nu una, nu două, ci enorm de multe nereguli. Am solicitat remedierea de urgență a acestora și mă voi asigura personal că această grădiniță va fi predată la finalul lucrărilor în cele mai bune și sigure condiții.
 
Degeaba avem bani, degeaba atragem fonduri europene, să investim în cele necesare pentru cetățeni, pentru comunitatea noastră, degeaba avem proiectanți și arhitecți buni, dacă cei care trebuie să transpună în realitate proiectul fac uneori muncă de mântuială. Sunt aspecte de bun simț, de logică de nivel minimal, să nu lași praguri înalte, fiind o investiție destinată copiilor, să nu se împiedice. Să rotunjești colțurile, să nu se lovească. Să dotezi totul cu elemente de siguranță, să fie totul sigur, colorat, atractiv, să se simtă cei mici aici perfect, iar părinții lor să stea liniștiți. Le-am dat de lucru și nu facem recepția decât în momentul în care totul va fi de nota 10.
 
 
Ne vedem în curând la inaugurarea grădiniței și vă asigur că veți vedea o nouă investiție așa cum am obișnuit: totul la cele mai înalte standarde, din iubire și respect pentru băimăreni și pentru Baia Mare!"
 
 
Dr.Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare 
.
 
Se incarca...