Primarul Cătălin Cherecheș: Proiectul cultural Art Nouveu, concertul pe care Filarmonica de Stat din Oradea l-a susținut în Centrul istoric, o premieră care ne –a propus o întâlnire a muzicii cu arhitectura

14 Iunie, 2022
"A fost primăvară în plină vară, balsam pentru suflet și o adevărată delectare pentru urechile noastre, ale celor însetați de muzica cultă, de frumos. Este vorba despre concertul pe care Filarmonica de Stat din Oradea l-a susținut în Centrul istoric al orașului nostru duminică: proiectul cultural Art Nouveau.
 
 
Sub bagheta dirijorului Alexey Mikhaylenko, în interpretarea de excepție a soliștilor Larisa Ștefan (soprană), Alexandra Leșiu (mezzosoprană), Octavian Lup (violoncel) și balerinii Andreea Jura și Dan Haja, am avut parte de o adevărată seară culturală. A fost și o premieră deoarece acest proiect ne-a propus o întâlnire a muzicii cu arhitectura, fiind o inițiativă fără precedent care ne-a oferit celor prezenți un concept cu totul original.
 
 
 
Am avut oportunitatea să ne delectăm cu capodopere ale secolului XX printre care Bolero al lui Maurice Ravel, Pavane de Gabriel Faure, Knachtaurian - Adagio din Spartacus și multe altele. Centrul istoric a strălucit din nou, după o perioadă lungă în care situația pandemică nu ne-a permis să avem parte de o astfel de comuniune. Sunt recunoscător pentru asta!"
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...